Ο ρόλος ενός 42χρονου Ελληνα κακοποιού και επτά ακόμη ληστείες τραπεζών που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες σε όλη την Ελλάδα έχουν μπεί στο μικροσκόπιο των αρχών ασφαλείας, προκειμένου να διαλευκανθεί η αιματηρή ληστεία στo υποκατάστημα της Alpha Bank στην Πάρο. Δεκάδες αστυνομικοί εξακολουθούν και σαρώνουν το νησί για τον εντοπισμό των άφαντων δραστών της ληστείας, χωρίς όμως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένονται έγγραφα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σχετικά με τουλάχιστον δύο αριθμούς κινητής τηλεφωνίας και τους κωδικούς IMEI συσκευών με βάση τα στοιχεία που βρέθηκαν στο καρτοκινητό τηλέφωνο που ανήκε σε έναν από τους δράστες και βρέθηκε στον τόπο της ληστείας.

Σύμφωνα με το «Βήμα», στελέχη των διωκτικών αρχών εξέτασαν, μεταξύ άλλων, τα τελευταία 24ωρα το ενδεχόμενο εμπλοκής στην ληστεία της Πάρου ενός 42χρονου καταζητούμενου Ελληνα κακοποιού για τον οποίο έχει διαπιστωθεί ότι στις 23 Ιουλίου 2010 και στις 28 Δεκεμβρίου 2011 προχώρησε μαζί μαζι με τρείς άγνωστους συνεργούς σε ληστείες σε δύο υποκαταστήματα της Alpha Bank στο Πόρτο Χελι και στο Κρανίδι Αργολίδας με συνολική λεία 570.000 ευρώ.

Οι δράστες τότε είχαν χρησιμοποιήσει ένα καλάσνικοφ και πιστόλια. Ο κακοποιός αυτός έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για συμπλοκή με αστυνομικούς.

Την ίδια στιγμή οι εγγραφές από τις κάμερες ασφαλείας και η ανάλυση των δεδομένων αποκαλύπτουν το τραγικό παιγνίδι της τύχης για τον 53χρονο οδηγό ταξί αφού διαπιστώνεται ότι μονάχα ένας από τους δράστες ήταν οπλισμένος και ήταν αυτός που προσπάθησε να συγκρατήσει ο άτυχος οδηγός ταξί. Αντιδρώντας ο ληστής τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Σύμφωνα με το «Βήμα», από την εξέταση του καρτοκινητού που έπεσε από έναν από τους δράστες διαπιστώθηκε ότι είχε πραγματοποιήσει μόνο μία - δύο κλήσεις προς συνεργούς του την ημέρα της αιματηρής ληστείας.

TAGS