«Σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους» καλεί με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποστηρίζοντας ότι η επαναφορά του μέτρου της εφεδρείας που εξετάζει η κυβέρνηση « αποτελεί εκτός των άλλων πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και οδηγεί μαθηματικά σε απολύσεις χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων».
Όπως επισημαίνουν, η εφεδρεία σε συνδυασμό με τις νέες περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού οδηγούν τους ΟΤΑ «σε οικονομική κατάρρευση, διάλυση όλων των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα και την εκχώρησή τους σε ιδιώτες ».

Παράλληλα, με αφορμή το με αριθμ. πρωτ.: ΔΙΠΠ/Φ.2.9/35/οικ.18195/3-8-2012 έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ζητά εκ νέου στοιχεία και από τους ΟΤΑ για τις αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού για τα έτη 2012-2016, καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της να παρέμβουν σε όλους τους Δήμους ώστε να μην αποσταλούν τα στοιχεία που ζητούνται, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μας έχουν μετρήσει τόσες πολλές φορές που έχουν χάσει το λογαριασμό».

«Πριν μας τελειώσουν αυτοί πρέπει εμείς με τον ενωτικό, μαζικό και διευρυμένο αγώνα μας να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια και στην πλήρη εξαθλίωση» καταλήγει η ανακοίνωση

Πηγή: naftemporiki.gr