Οι φαρμακοποιοί της Κορινθίας, της Μαγνησίας και της Κρήτης σταματούν την πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές του ταμείου προς τον κλάδο τους. Ήδη από την τσέπη τους πληρώνουν τα αναγκαία φάρμακα οι ασφαλισμένοι σε Εύβοια και Φλώρινα.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει συνολικά 117 εκατ. ευρώ στους φαρμακοποιούς για τις ιατρικές συνταγές οι οποίες εκτελέστηκαν τον Μάιο και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Ιουνίου.

Όσο για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αυτός ζητά από το υπουργείο Υγείας την εξόφληση των οφειλόμενων έως τις 25 Αυγούστου οπότε θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του κλάδου για να αποφασιστεί η έναρξη κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα από 1η Σεπτεμβρίου.

Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί εάν δεν καταβληθούν έως το δεκαπενταύγουστο _ όπως είχε δεσμευθεί το υπουργείο Υγείας και το ταμείο - 10 εκατ. ευρώ που αφορούν τις αμοιβές τους για το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2012.


Πηγή: Το Βήμα