Πάνω από μισό εκατομμύριο λαθραία πακέτα τσιγάρων εντόπισαν και κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι προχώρησαν μάλιστα και σε συλλήψεις τεσσάρων ατόμων.


Οι τέσσερις συλληφθέντες , ηλικίας 50,53, 68 και 77 ετών, κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος, μετέφερε και διακινούσε πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν φέρουν την ειδική ταινία κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία τόσο ο ίδιος, όσο και μέσω τρίτων προσώπων, διέθετε προς πώληση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε όταν χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί εντόπισαν τον 53χρονο να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης και ερεύνησαν το ΙΧ όπου και βρήκαν 5 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία κατανάλωσης.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη στην περιοχή του Ευόσμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 181 χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν συνολικά 123.600 πακέτα τσιγάρων, ενώ σε έρευνα της οικίας του 53χρονου στους Αμπελόκηπους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 75 πακέτα τσιγάρων.

Στη συνέχεια, έγινε έρευνα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου διέμεναν οι τρεις συνεργάτες του και εντοπίστηκαν άλλα 749 χαρτοκιβώτια με 385.750 λαθραία πακέτα τσιγάρων.