Μπορεί η κυβέρνηση να διαμήνυε εδώ και καιρό ότι δε θα περισταλούν πάνω από 300 εκατ. ευρώ ετησίως από τον τομέα της Υγείας, δε φαίνεται όμως να έχει τη ίδια άποψη και η τρόικα που πιέζει το ποσό να φθάσει τουλάχιστον στα 800 εκατ. ευρώ.
 
Άλλωστε και ο ίδιος ο υπουργός υγείας υποστήριξε ότι τα χρήματα που θα περισταλούν θα είναι παραπάνω. 
 
Σε ερώτημα για το πρόσθετο πακέτο περικοπών ο  Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε: «Είναι μια συζήτηση η οποία εξελίσσεται στα επίπεδα των 300 εκατ. ανά έτος, ενδεχομένως να  αυξηθούν λίγο ακόμη, αλλά σε καμιά περίπτωση –επαναλαμβάνω- δεν πρόκειται να εμποδιστεί η άνετη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, όπως επίσης και στο αναγκαίο φάρμακο για τον κάθε ασθενή».
 
Εξάλλου το επιτελείο της τρόικας έχει εκφράσει στην κυβέρνηση την άποψη ότι το ελληνικό κράτος ξοδεύει πολλά για φάρμακα, ενώ τα έξοδα δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν ετησίως τα 2,88 δις ευρώ. Η τρόικα ζητά ωστόσο τα έξοδα στην Υγεία περιορισθούν κοντά στα 2,1 δις ευρώ. Στόχος ανέφικτος κατά πολλούς παράγοντες της αγοράς. 
 
Την ίδια ώρα, οι δανειστές μας επιδιώκουν οι Έλληνες ασθενείς να αυξήσουν τη συμμετοχή τους τόσο στη φαρμακευτική όσο και στη νοσοκομειακή τους περίθαλψη ώστε να πλησιάσουν στο μέσο όρο της Ευρώπης. 
 
Οι οριστικές αποφάσεις και ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοσθούν τα νέα βαριά μέτρα στην υγεία, αναμένεται να ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο οπότε και η κυβέρνηση θα έχει συνεννοηθεί με την τρόικα.  

Πηγή: iatropedia.gr