current views are: 1

17 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση16:13

Περιποιηθείτε τα κατεστραμμένα από ήλιο μαλλιά

Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται σε μεγάλο βαθμό από την έκθεσή τους στον ήλιο, από το νερό της θάλασσας και από το χλώριο της πισίνας. Οι παράγοντες αυτοί ξηραίνουν τα μαλλιά τα κάνουν ατίθασα και θαμπά, σε πολλές περιπτώσεις οι τρίχες σπάνε εύκολα και παρουσιάζεται έντονη ψαλίδα και ανομοιόμορφες άκρες.  

Δημοσίευση 16:13’
αρθρο-newpost

Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται σε μεγάλο βαθμό από την έκθεσή τους στον ήλιο, από το νερό της θάλασσας και από το χλώριο της πισίνας. Οι παράγοντες αυτοί ξηραίνουν τα μαλλιά τα κάνουν ατίθασα και θαμπά, σε πολλές περιπτώσεις οι τρίχες σπάνε εύκολα και παρουσιάζεται έντονη ψαλίδα και ανομοιόμορφες άκρες.  

Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται σε μεγάλο βαθμό από την έκθεσή τους στον ήλιο, από το νερό της θάλασσας και από το χλώριο της πισίνας. Οι παράγοντες αυτοί ξηραίνουν τα μαλλιά τα κάνουν ατίθασα και θαμπά, σε πολλές περιπτώσεις οι τρίχες σπάνε εύκολα και παρουσιάζεται έντονη ψαλίδα και ανομοιόμορφες άκρες.   Η πρόληψη είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας όσο πιο υγιή γίνεται και παράλληλα για να διορθώσετε πιο εύκολα τις ζημιές.  

• Κάντε συχνά μάσκες μαλλιών για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή, αν είναι σπιτικές ακόμα καλύτερα.  
• Τα μαλλιά είναι σαν σφουγγάρι, απορροφάνε το πρώτο υγρό στοιχείο που έρχονται σε επαφή. Οπότε βρέξτε τα με νερό βρύσης πριν το κολύμπι, έτσι οι τρίχες θα απορροφήσουν το καθαρό νερό με αποτέλεσμα το νερό της θάλασσας ή της πισίνας θα κάνει λιγότερη ζημιά.  
• Στη θάλασσα ή στην πισίνα ψεκάστε ένα σπρέι μαλλιών με δείκτη προστασίας από τον ήλιο ή απλώστε ένα λάδι μαλλιών ή ένα οργανικό λάδι σώματος που είναι κατάλληλο και για μαλλιά.  
• Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το καπέλο σας, για να προστατέψετε τα μαλλιά αλλά και το πρόσωπο σας από τον ήλιο.  
• Μαζέψτε τα μαλλιά σας όταν φυσάει πολύ στην παραλία, ο αέρας ξηραίνει τα μαλλιά, τα μπερδεύει και τα κάνει πολύ ατίθασα.  
• Μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι για το στέγνωμα των μαλλιών ή ψαλίδι για ίσιωμα ή τουλάχιστον περιορίστε τη χρήση τους. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, έτσι θα είναι πιο λαμπερά, μαλακά και με ομοιόμορφες φυσικές μπούκλες.  
• Αλλάξτε το σαμπουάν σας, επιλέξτε ένα για κατεστραμμένα μαλλιά, με συστατικά όπως βιταμίνες και πρωτεΐνες, που θρέφουν και ενισχύουν την αναδόμηση της τρίχας.  
• Χρησιμοποιήστε μαλακτικό γαλάκτωμα μετά από κάθε λούσιμο, επιλέξτε ένα πλούσιο σε έλαια όπως jojoba, καρύδας και αβοκάντο που ενυδατώνουν, ενδυναμώνουν και μαλακώνουν μαλλιά.  
• Ενυδατώστε καθημερινά τα μαλλιά σας και όσες φορές είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της ημέρας, με μια κρέμα ή balm ή serum χωρίς σιλικόνη και οινόπνευμα. Έτσι θα διατηρήσετε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα, λαμπερά και μαλακά καθώς και θα τα προστατέψετε από τις εξωτερικές συνθήκες.  
• Αν το πρόβλημα με τις ξηρές άκρες είναι πολύ έντονο, αυτό συμβαίνει κυρίως στις γυναίκες που δεν αποχωρίζονται το πιστολάκι ή το ψαλίδι για το ίσιωμα των μαλλιών, τότε η καλύτερη λύση είναι να κόψετε τις άκρες.  

Σπιτικές συνταγές:  
1. Τονωτική λοσιόν λάμψης. Αναμίξτε ίσες ποσότητες κρύο νερό και λευκό ξύδι, μετά το σαμπουάν ρίξτε το μείγμα κατά μήκος των μαλλιών και ακολουθήστε με το μαλακτικό γαλάκτωμα. Το νερό με το ξύδι θα επαναφέρουν την λάμψη στα θαμπά και κατεστραμμένα μαλλιά.  

2. Ενυδατική μάσκα μαλλιών. Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο ή οργανικό λάδι καρύδας και jojoba, απλώστε κατά μήκος των μαλλιών και στο τριχωτό της κεφαλής. Τυλίξτε τα μαλλιά με μεμβράνη και πετσέτα. Αφήστε τη μάσκα όσο περισσότερο μπορείτε, ακόμα και για όλη τη νύχτα και το πρωί λουστείτε κανονικά. Αν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά σταδιακά θα παρατηρήσετε εξισορρόπηση της λιπαρότητας.  

Πηγή: jenny.gr


σχετικα αρθρα