Επεισοδιακός ήταν ο χθεσινοβραδινός απόπλους του «Flying Cat I» από το λιμάνι της Ύδρας. Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ όταν κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ζήτησε τη συνδρομή της λιμενικής αρχής του νησιού για την προσαγωγή στον Πειραιά με το «Flying Cat I», δύο ατόμων που είχαν συλληφθεί.

Η μετακίνηση ωστόσο των συλληφθέντων στο πλοίο ακυρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία καθότι είχε συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, με σκοπό να παρεμποδίσουν τη διαδικασία προσαγωγής.

Αμέσως μετά τον κατάπλου του «Flying Cat I» στο λιμάνι, ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης επιβατών με προορισμό τον Πειραιά. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αφού ολοκληρώθηκε η επιβίβαση, συγκεντρωμένο πλήθος μπήκε στο πλοίο εξαιτίας λανθασμένης πληροφόρησης κατοίκων του νησιού, σχετικά με επικείμενη μεταφορά στον Πειραιά, καταστηματάρχη κατοίκου Ύδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί για φορολογικές παραβάσεις.

Κάποιοι από τους κατοίκους διαπληκτίστηκαν με τα μέλη του πληρώματος, ενώ στελέχη του Λιμεναρχείου Ύδρας, με παρέμβασή τους, τους οδήγησαν εκτός πλοίου και το «Flying Cat I» απέπλευσε εντός του προγραμματισμένου χρόνου στις 22.00, με προορισμό τον Πειραιά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε από τις λιμενικές αρχές ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά.

Πηγή: naftemporiki.gr