Στα χέρια των ελληνικών αρχών, έτοιμος για απέλαση εντός τριών ημερών, βρισκόταν πριν από δύο χρόνια ο «δράκος» της Πάρου, έχοντας μόλις περάσει παράνομα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Ελλάδα. Αντί να απελαθεί όμως ο Πακιστανός που βασάνισε και τραυμάτισε σοβαρά το 15χρονο κορίτσι στη Χρυσή Ακτή, κατέθεσε αίτηση πολιτικού ασύλου ως δήθεν Αφγανός, θύμα του πολέμου στη χώρα του.

Αντί οι αρχές να διαπιστώσουν ότι δεν προερχόταν καν από το Αφγανιστάν αλλά ήταν Πακιστανός υπήκοος, του έδωσαν επίσημη άδεια παραμονής ενός μήνα στην Ελλάδα, μέχρι να εξεταστεί η αίτηση του ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα και χάθηκε στο κέντρο της πόλης. Όταν η αίτηση του απορρίφθηκε ήταν πολύ αργά για τις Αρχές να τον εντοπίσουν.

Ο Αχμέτ Βακάς κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας και πωλούσε λαθραία κινέζικα προϊόντα ενώ έδινε συνεντεύξεις και σε πακιστανικές εφημερίδες περιγράφοντας τα κόλπα με τα οποία οι λαθρομετανάστες περνούν τα ελληνικά σύνορα και γλιτώνουν την απέλαση όταν συλληφθούν, μέσω της διαδικασίας των αιτήσεων πολιτικού ασύλου.

Όπως είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Daily Times» του Πακιστάν, για να συγκεντρώσει το ποσό που του ζητούσαν οι δουλέμποροι, πούλησε γη της οικογένειάς του και ζήτησε από τον αδελφό του να δανειστεί από συγγενείς και φίλους ώστε να τον βοηθήσει οικονομικά.

Δεν παρέλειψε μάλιστα στη συνέντευξη του να ζητήσει από τον Αλλάχ να ευλογήσει τους διακινητές που τον μετέφεραν στη χώρα μας επειδή τον βοήθησαν, με το αζημείωτο, να φύγει από τη χώρα του