current views are: 1

19 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση17:00

Ξημερώνει Δευτέρα; Προσοχή! Χρειάζεσαι διπλάσιο χρόνο προετοιμασίας

Έρευνα σε δείγμα 2000 εργαζόμενων γυναικών έδειξε πως στην αρχή της εβδομάδας θέλουμε τον χρόνο μας μπροστά στον καθρέπτη, ενώ από Τετάρτη φεύγουμε τρέχοντας από το σπίτι για τη δουλειά!

Δημοσίευση 17:00’
αρθρο-newpost

Έρευνα σε δείγμα 2000 εργαζόμενων γυναικών έδειξε πως στην αρχή της εβδομάδας θέλουμε τον χρόνο μας μπροστά στον καθρέπτη, ενώ από Τετάρτη φεύγουμε τρέχοντας από το σπίτι για τη δουλειά!

Έρευνα σε δείγμα 2000 εργαζόμενων γυναικών έδειξε πως στην αρχή της εβδομάδας θέλουμε τον χρόνο μας μπροστά στον καθρέπτη, ενώ από Τετάρτη φεύγουμε τρέχοντας από το σπίτι για τη δουλειά! Οι γυναίκες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο χτένισμα, το make up και το ντύσιμό τους για τη δουλειά στην αρχή της εβδομάδας επειδή θέλουν να κάνουν καλή εντύπωση στους συναδέλφους τους αλλά όσο περνούν οι μέρες χάνουν το ενδιαφέρον τους για το τι θα πουν οι άλλοι! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα έρευνα της εταιρίας περιποίησης Simple, σε δείγμα 2000 εργαζόμενων γυναικών.

 

Τέσσερις στις δέκα γυναίκες παραδέχονται ότι εγκαταλείπουν την προσπάθεια να δείχνουν όμορφες… από την Τετάρτη και μετά επειδή νιώθουν να τις πνίγει το άγχος. Σύμφωνα με την έρευνα μία γυναίκα χρειάζεται 39 λεπτά προκειμένου να προετοιμαστεί για το γραφείο τη Δευτέρα ενώ μέχρι την Πέμπτη ο χρόνος έχει μειωθεί κατά 10 ολόκληρα λεπτά.

 

Το αξιοπερίεργο είναι πως την Παρασκευή η εργαζόμενη γυναίκα αφιερώνει και πάλι λίγα λεπτά παραπάνω στον καλλοπισμό της, επειδή η ψυχολογία έχει τονωθεί εν αναμονή του Σαββατοκύριακου!

 

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες που έλαβαν μέρος στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι νιώθουν άσχημα εάν δεν έχουν προλάβει να περιποιηθούν τον εαυτό τους πριν από το μίτινγκ με το αφεντικό ή τους άλλους συναδέλφους.Κι αυτό γιατί πιστεύουν ότι η εικόνα παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο σε αντιμετωπίζουν στο γραφείο σαν υφιστάμενη ή σαν συνάδελφο…

 

Το 1/3 μάλιστα δήλωσε πως κλείνει ραντεβού με κομμωτή και μανικιουρίστα εάν υπάρχει η υποψία ότι στο μίτινγκ θα κριθεί η προαγωγή τους.

 

Εδώ που τα λέμε, εάν πηγαίνεις στο γραφείο με αυτοπεποίθηση περνάς πιο εύκολα τις θέσεις σου και εμπνέεις αξιοπιστία…

 

Πηγή: jenny.gr