Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος θα συνοδεύσει αύριο Τρίτη, τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, στη γενέτειρά του, Ίμβρο.
Οι δύο προκαθήμενοι θα συμμετάσχουν στην εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ημέρα που πανηγυρίζει το χωριό τού οικουμενικού πατριάρχη, οι Άγιοι Θεόδωροι. Τον κ. Ιερώνυμο συνοδεύουν ο επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης, πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης και ο διάκονος Επιφάνιος Αρβανίτης.

Ο μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, πρωτοσυγκελλεύων, και ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, αρχιγραμματέας της Συνόδου, υποδέχθηκαν, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.


Επιστολή - πρόσκληση από τον Φρανσουά Ολάντ στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο


Εν τω μεταξύ επιστολή - πρόσκληση στο Παρίσι απέστειλε προς τον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. 

«Είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω και να αναπτύξω περαιτέρω τας ιστορικάς σχέσεις φιλίας και κατανοήσεως μεταξύ της Γαλλίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου», γράφει ο νέος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, απαντώντας σε συγχαρητήρια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.


Στην επιστολή, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Φανάρι, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας προσθέτει: «Θα είμαι, πολύ προσεκτικός ως προς την τήρησιν των αρχών και των κανόνων του κοσμικού κράτους, ούτως ώστε και η Ορθοδοξία να δυνηθή να καταλάβη εις την Γαλλίαν κάθε θέσιν, η οποία της ανήκει». Ο Φρανσουά Ολάντ γράφει ακόμα, απευθυνόμενος στον κ. Βαρθολομαίο για «την δύναμιν της προσωπικής σχέσεώς Σας με την χώραν μας», αλλά και την ποιμαντική δραστηριότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη σε όλο τον κόσμον. Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί τέλος τον Πατριάρχη να επισκεφθεί το Παρίσι.

«Ελπίζω ότι θα είμαι εις θέσιν να συζητήσω μαζί Σας τα θέματα που σχετίζονται με τα τρέχοντα διεθνή ζητήματα, κατά τη διάρκειαν μιας επισκέψεως που θα πραγματοποιήσετε εις Παρισίους, τη στιγμήν, την πλέον κατάλληλον δι' Υμάς», αναφέρει.