current views are: 1

21 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση04:41

Στον ειδικό εφέτη – ανακριτή ο «ληστής της Πάρου»

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή που είναι υπεύθυνος για θέματα τρομοκρατίας οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης, ο συλληφθείς για τη ληστεία της Πάρου, ο οποίος κατηγορείται και για την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου οδηγού ταξί, που προσπάθησε να τον σταματήσει.

Δημοσίευση 04:41’
αρθρο-newpost

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή που είναι υπεύθυνος για θέματα τρομοκρατίας οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης, ο συλληφθείς για τη ληστεία της Πάρου, ο οποίος κατηγορείται και για την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου οδηγού ταξί, που προσπάθησε να τον σταματήσει.

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή που είναι υπεύθυνος για θέματα τρομοκρατίας οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης, ο συλληφθείς για τη ληστεία της Πάρου, ο οποίος κατηγορείται και για την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου οδηγού ταξί, που προσπάθησε να τον σταματήσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, τόσο από το Αυτόφωρο Τριμμελές Πλημμελειοδικείο για την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής, όσο και από τον τακτικό ανακριτή για τη ληστεία στη Νάουσα της Πάρου και το φόνο του αυτοκινητιστή.

Η παράταση δόθηκε προκειμένου ο Θεοφίλου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στο διαμέρισμα της οδού Τυμφρήστου 21, στη Λαμία, το οποίο είχε νοικιάσει ο συλληφθείς.

Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα πολυμηχάνημα εκτύπωσης, ένα μηχάνημα πλαστικοποίησης, 2 κουτιά με διαφάνειες πλαστικοποίησης, ένα κινητό τηλέφωνο, πλήθος βιβλίων καθώς και το ποδήλατο που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Τάσος Θεοφίλου για να βιντεοσκοπήσει, την Εθνική Τράπεζα της Λαμίας. Η έρευνα συνεχίζεται, σύμφωνα με ενημέρωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συνεργοί

Μία γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών κι άλλοι τέσσερις νεαροί, ηλικίας 25 έως 30 ετών, μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» αναζητούνται από την ΕΛΑΣ, ενώ ορισμένοι από αυτούς φέρονται να εμπλέκονται και στην αιματηρή ληστεία της Πάρου.

Τα ονόματα τους, όπως και του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου που εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο, είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών, ενώ για δύο από αυτούς έχουν ήδη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Πρόκειται για τον «τοξοβόλο του Συνταγματος» και έναν 24χρονο αντιεξουσιαστή που είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν τα άτομα που αναζητούνται, μέλη του τελευταίου «πυρήνα» της Συνωμοσίας, περνούσαν από γκαρσονιέρα-κρησφύγετο, που βρίσκεται σε πάροδο της οδού Τυμφρηστού στην περιοχή Αγίου Λουκά της Λαμίας, που εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς το απόγευμα της Δευτέρας. Το σπίτι αυτό ήταν το ορμητήριο του τελευταίου βραχίονα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων» μετά και την αποκάλυψη, πριν από ένα χρόνο, της γιάφκας της οργάνωσης στη Ν. Ιωνία Βόλου.

Όσον αφορά τη ληστεία της Πάρου οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι τέσσερις δράστες έφτασαν στο νησί την προηγουμένη, κοιμήθηκαν σε υπνόσακους σε υπαίθρια περιοχή κι αναχώρησαν από το νησί, το επόμενο διήμερο, ο καθένας μόνος του.

Σύμφωνα με την ίδια εκδοχή οι δράστες μετά τη ληστεία συναντήθηκαν σε σπίτι στην περιοχή της Λαμίας απ’ όπου αναχώρησαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η επλοκή του Τάσου Θεοφίλου στην δραση της οργανωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» αποτυπώνεται στην κατάθεση που είχε δώσει στις αρχές Δεκεμβρίου 2010 υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ύστερα από τη σύλληψη τεσσάρων μελών της οργανωσης. Σ΄αυτή δίδονταν πληροφορίες για τα ραντεβού του Θεοφίλου στην πλατεία Εξαρχείων, καθώς επίσης και για την 30χρονη γυναίκα, μέλος της οργάνωσης που αναζητείται.

Όσον αφορά τους άλλους τρείς δράστες της ληστείας στην Πάρο οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι κι οι τρείς αναζητούμενα μέλη των «Πυρήνων».

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και αρμόδιοι δικαστικοί υπενθύμιζαν ότι από τα τέλη του 2011 έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για δύο νεαρούς αντιεξουσιαστές για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι συμμετείχαν στην ληστεία της Πάρου.

Αποτυπώματα των δύο νεαρών είχαν βρεθεί σε διαμέρισμα στην οδό Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα, το οποίο είχε διαπιστωθεί ότι είχαν νοικιάσει μέλη της οργάνωσης. Το διαμέρισμα είχε εντοπισθεί μετά την έφοδο αστυνομικών σε διαμέρισμα στην Ν. Ιωνία Βόλου όπου είχε βρεθεί οπλοστάσιο μελών της οργάνωσης και είχαν συλληφθεί τρία καταζητούμενα μέλη της. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, οι δύο νεαροί αντιεξουσιαστές είχαν αναγνωρισθεί ως μεταφορείς τσάντας με όπλα σε παλαιότερη παρακολούθηση από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ένας από τους δύο κατηγορούμενος είναι ο 23χρονος Ιωαννης Μ. που είχε συλληφθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2011 στην διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα όπου κρατούσε τόξο και δοκίμαζε να ρίξει βέλος κατά αστυνομικών των ΜΑΤ. Ο 23χρονος που διαμένει στον Χολαργό σπουδάζει περιβαλλοντολόγος σε περιφερειακό πανεπιστήμιο και όπως ανέφεραν συγγενείς του «ασχολείται ιδιαίτερα με την τοξοβολία και την σκοποβολή χωρίς όμως να είναι εγεγραμμένος σε κάποιο σύλλογο».

Ο 23χρονος έχει προσαχθεί κι άλλες φορές από την ΕΛΑΣ. Σε μία από αυτές ήταν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πάρνηθα για οικολογικές παραβιάσεις, μετα την πυρκαγιά του 2007. Στον «τοξοβόλο του Συντάγματος» ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή κι είχε αφεθεί ελεύθερος.

Τότε είχε μάλιστα προχωρήσει σε ηλεκτρονικές καταχωρήσεις όπου ανέφερε ότι «η ενέργεια να εκτοξεύσει βέλη δεν ήταν συμβολική». Επίσης σημείωνε ότι «ο αγώνας για την καταστροφή κάθε μορφής εξουσίας δεν μπορεί παρά να είναι και βίαιος. Μία από τις συνέπειες του απελευθερωτικού πολέμου είναι και η αιχμαλωσία με ότι αυτό συνεπάγεται, όσο και αν διαρκεί. Σε αυτούς που μπορεί να βρεθούν στη θέση μου, λέω μη μασήσετε, μην υποταχθείτε, μην παίξετε το παιχνίδι τους. Τώρα είμαι έξω, δυνατός, με κάποιες παραπάνω εμπειρίες, έτοιμος να ριχτώ ξανά στη μάχη με όλο μου το πάθος. Αδέρφια υπομονή, η ώρα πλησιάζει. Ο πόλεμος συνεχίζεται αδιάκοπα».

Ο άλλος νεαρός Δημήτριος Π. 24 ετών, ο οποίος διαμένει κι αυτός στον Χολαργό, κι αναζητείται για την συμμετοχή στην οργανωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε προσαχθεί στην διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υπενθύμιζαν ότι παραμένει ασύλληπτος κι άλλος αντιεξουσιαστής που συμμετείχε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, τον Μάιο του 2011, όπου συνελήφθη ένας άλλος νεαρός που κατηγορείται για συμμετοχή στην ίδια οργανωση,.

Με πληροφορίες από vima.gr


σχετικα αρθρα