Καλύτερη είναι η κατάσταση σήμερα το πρωί στα πύρινα μέτωπα της Πελοποννήσου, όπου τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε ύφεση.

Ειδικότερα, υπό έλεγχο είναι η φωτιά στα Πηγάδια Ταϋγέτου και υπό μερικό έλεγχο στον Πύρριχο της Μάνη, όπου τις νυχτερινές ώρες ενώθηκε με την άλλη φωτιά που έκαιγε στην περιοχή του Δρύαλου.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στο Σκουτάρι Γυθείου που μαίνεται για τρίτη ημέρα κι έχει κάνει στάχτη αρκετά στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης με ελιές.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και η φωτιά στην Τροιζήνα όπου επιχειρούν αυτή την ώρα δύο καναντέρ κι ένα ελικόπτερο καθώς και στον Σολομό Κορινθίας.

Στο μεταξύ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις Ρίζες Τεγέας, λίγα χιλιόμετρα από την Τρίπολη, όπου οι υπεράνθρωπες ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής με ψεκαστικά μηχανήματα και υδροφόρες κατόρθωσαν να προστατεύσουν το παρθένο πευκοδάσος της περιοχής και να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, για την οποία ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, είπε πως πρόκειται για εμπρησμό.

Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή Λιανού κοντά στο Βαλτέτσι Αρκαδίας, που εκδηλώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής κι επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση.