Σε σαφείς ενδείξεις -αν όχι αποδείξεις- εμπρησμών αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Σύμφωνα με τον υπουργό, στο διάστημα των τελευταίων δέκα ημερών έχουν εκδηλωθεί 589 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, από τις οποίες οι 16 ξέσπασαν μόνο σήμερα.


Όπως προέκυψε από την ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Τσόγκας, αυτή τη στιγμή δύο είναι τα βασικά πύρινα μέτωπα στην καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στο νησί της Χίου - ένα νοτιοδυτικά στην περιοχή Ολύμποι προς Μεστά και ένα στα κεντρικά του νησιού, στην περιοχή Ανάβατος - ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Ζάκυνθο και την Τροιζηνία. Μάλιστα, στα Βλαχέικα Τροιζηνίας, είναι και η μόνη περίπτωση όπου έχουν διαπιστωθεί υλικές ζημιές σε σπίτια.

 

Ο κ. Τσόγκας τόνισε ότι στην περίπτωση της Ζακύνθου εκδηλώθηκαν παράλληλα τέσσερις πυρκαγιές, ενώ δίνοντας την τάξη μεγέθους, ανέφερε πως μόνο κατά τις τρεις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκαν συνολικά 282 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

TAGS