current views are: 1

21 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση13:56

«Βάρβαρη επίθεση» καταγγέλει η ΑΔΕΔΥ – «Ούτε ένας στην εφεδρεία» προειδοποιούν οι εφοριακοί

Nέα «βάρβαρη επίθεση» εναντίον των εργαζομένων και της κοινωνίας από την κυβέρνηση και την τρόικα, διαπιστώνει η ΑΔΕΔΥ, αναφερόμενη στα μέτρα εκτεταμένων περικοπών που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση στο προσεχές διάστημα.

Δημοσίευση 13:56’
αρθρο-newpost

Nέα «βάρβαρη επίθεση» εναντίον των εργαζομένων και της κοινωνίας από την κυβέρνηση και την τρόικα, διαπιστώνει η ΑΔΕΔΥ, αναφερόμενη στα μέτρα εκτεταμένων περικοπών που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση στο προσεχές διάστημα.

Nέα «βάρβαρη επίθεση» εναντίον των εργαζομένων και της κοινωνίας από την κυβέρνηση και την τρόικα, διαπιστώνει η ΑΔΕΔΥ, αναφερόμενη στα μέτρα εκτεταμένων περικοπών που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση στο προσεχές διάστημα. «Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης, στο νέο πακέτο μέτρων που συμφώνησαν οι κυβερνητικοί εταίροι, περιλαμβάνονται, συνεχίζονται και εντείνονται, νέα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα που αποτελούν τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και στην κοινωνία», υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ, που παράλληλα διαπιστώνει αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων που απέκλειαν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

 

«Η νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισθού, η νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η νέα κατακρεούργηση του εφάπαξ, η νέα περικοπή των δαπανών για την υγεία, η κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και οι μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο, αποτελούν και πάλι το βάρβαρο πλαίσιο πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης», καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.

 

Σφοδρή αντίθεση των εφοριακών στην εφεδρεία


Θέση, κάθετης εναντίωσης, προς το ενδεχόμενο της εφεδρείας τονίζουν σε υψηλούς τόνους και οι εφοριακοί της χώρας.

 

«Επειδή η σχετική προπαγάνδα των ημερών προσπαθεί να ‘ξανασερβίρει’ το βάρβαρο αυτό μέτρο… όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχθούμε την εφεδρεία έστω και για έναν εφοριακό, δεν έχουν καταλάβει την οργή και την αγανάκτηση που θα εκφρασθεί με τους αγώνες της επόμενης περιόδου».

 

Διαπιστώνοντας πως αυτή την ώρα υπάρχουν τεράστια κενά στη στελέχωση τόσο του φοροελεγκτικού όσο και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η ΠΟΕ ΔΟΥ διαμηνύει πως  «στις εφορίες δεν περισσεύει ούτε ένας υπάλληλος για απολύσεις, εφεδρείες, κ.λπ. Αντίθετα, είναι απαραίτητες επειγόντως προσλήψεις, γιατί από τον πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ήδη 83 εφοριακοί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό, λόγω των πολύ χαμηλών μισθών των 680 ευρώ μηνιαία».


σχετικα αρθρα