Μετά και το νέο κρούσμα παραπλανητικής χρήσης του ονόματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από επιτήδειους στο Ηράκλειο Κρήτης που προσπαθούν να αποσπάσουν παρανόμως χρηματικά ποσά, επικαλούμενοι έρανο της οργάνωσης, οι MSF επαναλαμβάνουν τη διαβεβαίωσή τους ότι ουδεμία σχέση έχουν με ανάλογες ενέργειες καθώς πάγια τακτική των  Γιατρών Χωρίς Σύνορα είναι να μη διεξάγεται ποτέ έρανος για συλλογή χρημάτων είτε στο δρόμο είτε από πόρτα σε πόρτα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

 

«Οι ομάδες των εκπροσώπων μας που ενημερώνουν για τη δράση μας δεν δέχονται ποτέ χρήματα, αλλά δίνουν έντυπα με τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, ώστε η διαδικασία χρηματοδότησης της οργάνωσης να είναι απολύτως διαφανής.

 

Στα περιστατικά που έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής στην οργάνωση, οι εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι φορούν κονκάρδα ή ταμπελάκι με το λογότυπο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, και πωλούν προς 5 ευρώ περιοδικό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μαζί με έντυπο υλικό άλλων οργανώσεων.

 

Οι περισσότερες από τις αναφορές περιστατικών που έχουμε μέχρι στιγμής αφορούν περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα απευθύνουμε θερμή παράκληση προς όλους τους πολίτες που δεχτούν ανάλογες κρούσεις, να μην προβούν στην αγορά του υλικού και να επικοινωνήσουν άμεσα με το γραφείο μας».

 

Πηγή: cretalive.gr