Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι για να δικαστεί για το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής, ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, όπου τελικά οι τέσσερις αστυνομικοί που τον κατηγόρησαν δεν εμφανίστηκαν. Το Τριμελές αποφάσισε την 15μηνη φυλάκιση του 29χρονου με αναστολή για αντίσταση και απείθεια κατά τηα Αρχής. 

Την ίδια ώρα, ο συνήγορός του, Σπύρος Φυτράκης αμφισβήτησε την εξέταση DNA της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησε στην σύλληψη του Θεοφίλου.

Επιπλέον, προθεσμία για αύριο, Πέμπτη, έλαβε για να απολογηθεί για τη ληστεία στη Νάουσα της Πάρου και το φόνο του 53χρονου αυτοκινητιστή, Δημήτρη Μίχα.

Νέα στοιχεία που «δείχνουν» γυναίκα συνεργό


Μία μυστηριώδης γυναίκα
έχει μπει στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής. Οι άνδρες των διωκτικών αρχών, που έχουν στήσει γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό των μελών που βρίσκονται πίσω από την αιματηρή ληστεία στην Πάρο, αναζητούν, μεταξύ άλλων, και μία 30χρονη που συμμετείχε στο «χτύπημα». 


Σύμφωνα με την Espresso, τη γυναίκα-μυστήριο είχε εντοπίσει πρώτη φορά η Αντιτρομοκρατική το 2010, όταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» μετέφεραν όπλα από τις γιάφκες της Αθήνας σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγρινίου. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί, βρισκόταν στο νησί την περίοδο που διεπράχθη η ληστεία και μάλιστα έπαιξε βοηθητικό ρόλο.

Αναζητούνται άλλα πέντε άτομα

Πέντε άτομα αναζητεί η Αντιτρομοκρατική, που θεωρεί ότι συμμετείχαν τόσο στη ληστεία στην Πάρο όσο και στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. 

Οι διωκτικές Aρχές, όπως αναφέρουν τα Νέα, εκτιμούν πως τα πέντε αυτά άτομα, τέσσερις νεαροί ηλικίας 25 έως 30 ετών και μία γυναίκα περίπου 30 ετών, είναι οι τελευταίοι εναπομείναντες των Πυρήνων. 

Η Αντιτρομοκρατική έκανε φύλλο και φτερό το διαμέρισμα στην οδό Τυμφρηστού 21 στη Λαμία, στο οποίο κατέφυγε ο Θεοφίλου λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αιματηρή ληστεία στην Πάρο. 

Το σπίτι, όπως διαπιστώθηκε, το είχε νοικιάσει ένας άλλος νεαρός, ο οποίος είχε συστηθεί στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ως φοιτητής. 

Οταν ο νεαρός, που απέφυγε να κάνει ενοικιοστάσιο, έφυγε, είπε στον ιδιοκτήτη πως του είχε βρει ήδη άτομο για να εξακολουθεί να νοικιάζει το σπίτι. Τότε εμφανίστηκε ο Αναστάσιος Θεοφίλου. Στη Λαμία πέρασε σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το διαμέρισμα ήταν πολύ καλά «συμμαζεμένο», και είχε προσεκτικά καθαριστεί τις ημέρες που βρέθηκε σε αυτό ο Θεοφίλου, στο διάστημα 16-18 Αυγούστου. 

Στο διαμέρισμα βρέθηκε ένα πολυμηχάνημα-εκτυπωτής αλλά και μία μηχανή πλαστικοποίησης για την κατασκευή πλαστών ταυτοτήτων, όπως εικάζει η ΕΛ.ΑΣ. Επίσης βρέθηκε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και αρκετά ρούχα για τον χειμώνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, τα εναπομείναντα μέλη των Πυρήνων σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν το διαμέρισμα ως κρησφύγετο.

Η Αστυνομία πάντως διενεργεί έρευνες και σε κάμπινγκ που βρίσκεται στην Αντίπαρο, καθώς υπάρχει η εκτίμηση πως πριν αλλά και μετά τη ληστεία οι δράστες πήγαν σε αυτό το μέρος για να περάσουν απαρατήρητοι.

Για δύο από τα άτομα που αναζητούνται ήδη έχουν ήδη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Ο πρώτος που καταζητείται είναι ένας 23χρονος, ο οποίος εκτιμάται πως συμμετείχε στη συμπλοκή της Πεύκης. 

Τότε δύο άτομα είχαν πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών που προσπάθησαν να τους ελέγξουν. 

Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε και συνελήφθη ένας αντιεξουσιαστής, ενώ η Αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει το δεύτερο άτομο.