Αλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό πολίτη που διαμένει στην Αυστραλία και είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει στην ιστοσελίδα επικοινωνίας «Skype». Το συγκεκριμένο άτομο σε συνομιλία που είχε με ημεδαπό χρήστη του διαδικτύου, κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους, εκδήλωσε την πρόθεση να θέσει τέλος στη ζωή του, λόγω προσωπικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε συνεργασία με την εταιρεία της ιστοσελίδας, εντόπισαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά του ίχνη, τα οποία όπως προέκυψε προέρχονταν από χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα την Αυστραλία. Ακολούθησε ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών της Αυστραλίας, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (INTERPOL) όπου εντοπίστηκε άμεσα, ενώ όπως προέκυψε απετράπη οριακά η αυτοκτονία του.


Από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη. Οι Αυστραλιανές Αρχές έστειλαν ευχαριστήριο μήνυμα, μέσω της Interpol για τις άμεσες ενέργειες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είχαν ως αποτέλεσμα στην αίσια έκβαση της υπόθεσης.


Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με το 11012 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και να ενημερώνουν για παρόμοια περιστατικά, με σκοπό την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών.