Κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, το ίδιο και κάθε γέννα ακόμα και όταν μιλάμε για την ίδια γυναίκα. Όταν όμως έχετε μπει στον 8ο μήνα και οδεύετε προς την μεγάλη έξοδο απλά θέλετε όλα να γίνουν γρήγορα, ώστε να έχετε το μωρό σας επιτέλους αγκαλιά. Όπως σε όλα τα πράγματα όμως υπάρχει η καλή και όχι κακή, αλλά δύσκολη πλευρά του νομίσματος.

Τα πλην
- Ο 8ος μήνας έχει κούραση, αϋπνίες όχι γιατί δεν θέλετε να κοιμηθείτε αλλά γιατί δεν μπορείτε να βολευτείτε στο κρεβάτι λόγω όγκου, ειδικά εάν είσαστε τύπος που κοιμάται μπρούμυτα έχετε αυτό το πρόβλημα από τον 5ο μήνα και μετά, μόλις σκάει η μυτούλα του «αβγού» σας.

- Τα πόδια είναι πρησμένα και δεν λέτε ποτέ όχι όταν κάποιος προσφέρεται να σας κάνει ένα ελαφρύ μασάζ στη πλάτη ή στα πέλματα του ποδιού σου.

- Δεν ρίχνετε ούτε ένα βλέμμα στο skinny jeans γιατί δεν μπαίνετε μάλλον ούτε μέχρι τη μέση.

- Πεινάτε αλλά δεν μπορείτε να τρώτε πολύ γιατί αρχίζουν οι δυσπεψίες, μάλλον θα φταίει κάνα πόδι, χέρι ή τα μαλλιά του μωρού σας που σας φέρνουν αυτή την δυσφορία στο στήθος.

- Όλα πρέπει να γίνονται σε αργές κινήσεις και βρίσκετε δύσκολο να σηκωθείτε από την καρέκλα ή από ένα βαθύ καναπέ.

- Η οδήγηση κανονικά απαγορεύεται γιατί η απόσταση της κοιλιά από το τιμόνι είναι επικίνδυνα κοντινή, άσε που μπορεί να έρθει και καμιά ζαλάδα.

- Αρχίζουν οι σκέψεις για την γέννα και την εξέλιξη της.

Τα συν
- Είσαστε μια ανάσα πριν τελειώσουν όλα που σημαίνει πως σύντομα θα έχετε επιτέλους το μωρό σας στα χέρια σας. -Όλοι θέλουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο ώστε να μην κουραστείτε.

-Μπορείτε να κοιμόσαστε παραπάνω χωρίς να νιώθετε τύψεις. -Τα μωρουδιακά που βρίσκονται παντού στο σπίτι έχουν αλλάξει την διάθεση όλων.

- Μπορείτε να μιλάτε συνέχεια για την γέννα σας και κανείς να μην σας παρεξηγήσει.

- Ενώ ο σύντροφος δεν μπορεί να πει όχι στη λιγούρα σας και τρέχει για παγωτό στις 11 το βράδυ.

- Το μυαλό γεμίζει με εικόνες και ερωτήσεις γύρω από το μωρού σας. Πως θα είναι; Σε ποιον θα μοιάζει; Θα κοιμάται το βράδυ; Θα το ντύνω σαν κούκλα.

- Η βαλίτσα για το μαιευτήριο είναι έτοιμη, η κούνια έχει μπει στο υπνοδωμάτιο σας και το μόνο που μένει τώρα είναι να ακούσετε το κλάμα που θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους από ποτέ αφού θα είσαστε και επίσημα γονείς!  

πηγή: jenny.gr