Επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη της Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».
Η κίνηση της αστυνομίας να συγκεντρώσει τους λαθρομετανάστες που συνέλαβε, στο στρατόπεδο της Κορίνθου μετατρέποντάς το σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, έγινε αντιληπτή από τους πολίτες της Κορίνθου και περί τα 200 άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την πύλη, με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, εμποδίζοντας τις κλούβες της αστυνομίας.

Η αστυνομία πρόλαβε να περάσει μέσα στο στρατόπεδο περίπου 200-250 λαθρομετανάστες, ενώ απ' έξω παραμένουν μέσα σε κλούβες περί τα 100 άτομα που έχουν συλληφθεί.

Στην πύλη του στρατοπέδου, η κατάσταση ήταν για ώρες έκρυθμη με τους πολίτες να διαμαρτύρονται, ενώ απέναντί τους είχαν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν φτάσει από την Πελοπόννησο και την Αττική. 

Την πλήρη διαφωνία της δημοτικής αρχής στην κράτηση παράνομων μεταναστών στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού εξέφρασε και ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός.

 

Ο ίδιος δήλωσε πως η Κόρινθος είναι «σε εμπόλεμη κατάσταση, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι με εντολή του, ήδη, «δεν γίνεται και δεν θα γίνει στο μέλλον καμία αποκομιδή σκουπιδιών».

 

Συν τοις άλλοις κατέστησε γνωστή την απόφασή του να διακόψει άμεσα την υδροδότηση του στρατοπέδου, εξαιτίας μεγάλων οφειλών του 6ου Συντάγματος Πεζικού προς την επιχείρηση υδροδότησης.