Δεκάδες είναι τα μέτωπα πυρκαγιών που αντιμετώπιζει και σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε όλη τη χώρα. 
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ανάβρα Μαγνησίας είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 2 πετζετέλ. Στο μεταξύ πριν λίγη ώρα σύμφωνα με την πυροσβεστική ξέσπασε νέο πύρινο μέτωπο στην Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα στην θέση Νεοχωράκι, δίπλα στην Ανάβρα. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 3 οχήματα της πυροσβεστικής  με τα πληρώματά τους.  

Νωρίτερα σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στο Ορθοβούνι Καλαμπάκας υπάρχει αυτή την ώρα και πλέον το χωριό απειλείται από την Βορειοδυτική πλευρά, ενώ υπάρχει κίνδυνος η φωτιά να φτάσει μέχρι και το πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται πάνω στην Εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το trikalaola.gr ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο πραγματοποιεί συχνές ρίψεις νερού και οι επίγειες δυνάμεις κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί το μέτωπο. Κίνδυνος βέβαια υπάρχει αν το μέτωπο κινηθεί πιο δυτικά, προς τα χωριά Τρυγόνα και Κορυδαλλό. Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο Ορθοβούνι, από την άλλη πλευρά της οροσειράς, στον Ξηρόκαμπο, η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει χιλιάδες στρέμματα δασώδους και χορτολιβαδικής έκτασης. Επίσης, υπάρχει ξανά διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων από Μουργκάνι μέχρι Παναγία και η κίνηση γίνεται μέσω Γρεβενών.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στη Βάλμη Ηλείας και στο όρος Κούλας του Νομού Ξάνθης, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.


Εν τω μεταξυ πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, σε δασική έκταση στην θέση Λάκα Φάγα, στο Καπανδρίτι, που όμως τέθηκε υπό έλεγχο, όπως και στο Αφράτο Αγρινίου.


Στη Χίο η φωτιά, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή, έχοντας κάψει 140 χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και καλλιεργειών.