Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τριών ατόμων από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, κατηγορούμενων για τη διάπραξη απατών εις βάρος ηλικιωμένων, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, έπειτα από εισαγγελική διαταγή, η ΕΛΑΣ. Πρόκειται για τον 52χρονο Πασχάλη Κίτσα, τον 50χρονο Χαράλαμπο Μαραγκό, καθώς και τον 25χρονο υιό του πρώτου, Θανάση, οι οποίοι προφασίζονταν τους γνωστούς συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων.

 

Οι φερόμενοι ως δράστες κατηγορούνται για δεκατρείς απάτες, σε χρονική περίοδο τεσσάρων και πλέον μηνών, από τις οποίες αποκόμισαν 23.000 ευρώ.

 

Οι Αρχές συνέλαβαν τους δύο πρώτους την περασμένη εβδομάδα. Ο ένας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος έπειτα από την απολογία του στις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης, ενώ ο άλλος αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και περιοριστικούς όρους. Ο 25χρονος διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται.

 

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται -ανάμεσα σε άλλα- ότι η δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων και των φωτογραφιών των παραπάνω κατηγορουμένων κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό των δραστών των ήδη τετελεσμένων εγκληματικών πράξεων, την αποτροπή τέλεσης νέων, την εν γένει προστασία του κοινωνικού συνόλου και ειδικότερα των ευάλωτων και ανίσχυρων ηλικιωμένων.

 

Ακόμη η Αστυνομία καλεί οποιονδήποτε πολίτη διαθέτει ή γνωρίζει για τα συγκεκριμένα άτομα να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388355 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.