Παρά τις εφιαλτικές εκτιμήσεις για νέο αιματοκύλισμα στους δρόμους της Κρήτης τον Αύγουστο, τον μήνα «αιχμής» δηλαδή που παραδοσιακά ο αριθμός των τροχαίων δυστυχημάτων εκτοξεύεται στα ύψη, το φετινό ... φινάλε του καλοκαιριού επιφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη.

Ο φετινός Αύγουστος είναι ο «καλύτερος» Αύγουστος των τελευταίων δύο δεκαετιών στον απολογισμό των τροχαίων δυστυχημάτων ενώ η σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα είναι εντυπωσιακός.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής στους δρόμους της Κρήτης, από την αρχή του Αυγούστου, έχουν χαθεί τέσσερις ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο, ενώ πέρυσι ο αριθμός ήταν διπλάσιος και έφτασε τους οχτώ.

Μάλιστα, εφέτος σημειώνεται ρεκόρ μείωσης τη συγκεκριμένη περίοδο, που λόγω και τουρισμού οι σχετικοί δείκτες ανεβαίνουν, από το 1990.

Τα αίτια είναι πολλά και έχουν να κάνουν και με τη μειωμένη έξοδο εφέτος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου αλλά και της γενικότερης μειωμένης κίνησης στους δρόμους.

Εξάλλου, τα θετικά στοιχεία σταματούν εδώ. Οι αριθμοί είναι εφιαλτικοί αν αθροιστούν τα θανατηφόρα τροχαίο όλης της χρονιάς, ενώ παράλληλα, παρουσιάζουν αύξηση κατά 19%, σε σύγκριση με πέρυσι, τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα, τα ατυχήματα δηλαδή που οι τραυματίες χρειάστηκαν για να αναρρώσουν πάνω από δύο μήνες νοσηλεία.

Πηγή: prismanews.gr