current views are: 2

24 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση06:34

Κόρινθος: Ο δήμος κόβει το νερό στο στρατόπεδο μεταναστών

Συνεχίζονται την Παρασκευή οι αντιδράσεις από πλευράς του δημάρχου της Κορίνθου,Αλέξανδρου Πνευματικού, για τη λειτουργία του στρατοπέδου της πόλης ως κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Δημοσίευση 06:34’
αρθρο-newpost

Συνεχίζονται την Παρασκευή οι αντιδράσεις από πλευράς του δημάρχου της Κορίνθου,Αλέξανδρου Πνευματικού, για τη λειτουργία του στρατοπέδου της πόλης ως κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Συνεχίζονται την Παρασκευή οι αντιδράσεις από πλευράς του δημάρχου της Κορίνθου,Αλέξανδρου Πνευματικού, για τη λειτουργία του στρατοπέδου της πόλης ως κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση της δημοτικής αρχής για την απόφαση του υπουργείου και κατήγγειλε ότι τα μεσάνυχτα μετανάστες βγήκαν από το στρατόπεδο, ενώ σχετικά με τη διακοπή της υδροδότησης στο στρατόπεδο είπε ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται».

Ο κ. Πνευματικός έφερε πάντως το παράδειγμα της ανέγερσης νέων φυλακών στην Κόρινθο, λέγοντας ότι με διάλογο και ενημέρωση, το δημοτικό συμβούλιο συνεργάζεται με την Πολιτεία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Μανούρας, παρενέβη στην ίδια εκπομπή διαψεύδοντας τα περί απόδρασης από το στρατόπεδο της Κορίνθου. Διευκρίνισε ότι τέσσερις μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα, από συμπλοκή που σημειώθηκε εντός του στρατοπέδου μεταξύ μεταναστών διαφορετικής προέλευσης.

Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης του δήμου με την κυβέρνηση με αφορμή την κράτηση παράνομων μεταναστών σε στρατόπεδο της Κορίνθου, ο δήμαρχος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σταματά η αποκομιδή σκουπιδιών από το εν λόγω στρατόπεδο ενώ θα κόψει και την υδροδότηση.

«Η Κόρινθος είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» είπε και πρόσθεσε ότι «με δική μου εντολή, ήδη, δεν γίνεται και δεν θα γίνει στο μέλλον καμία αποκομιδή σκουπιδιών». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα διακόψει άμεσα την υδροδότηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού.

Ο κ. Πνευματικός έχει στείλει επιστολές στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, στον διοικητή του 6ου Συντάγματος Πεζικού και στο σύνολο των βουλευτών του νομού, με τις οποίες εκφράζει την αντίθεση της δημοτικής αρχής στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και ζητεί την απόσυρση των μεταναστών την Πέμπτη.

Νωρίτερα, έξω από το στρατόπεδο σημειώθηκε επεισόδιο μικρής έκτασης μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας, μερίδας πολιτών και μελών της Χρυσής Αυγής, στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν κλούβα με παράνομους μετανάστες να μπει στο στρατόπεδο, κατά το οποίο και τραυματίστηκε ελαφρά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Κορινθίας, Ευστάθιος Μπούκουρας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Βασίλης Νανόπουλος επικαλέστηκε πληροφορίες για μεταφορά λαθρομεταναστών από την Αθήνα και έθεσε ζήτημα ασφάλειας, υποστηρίζοντας ότι στο στρατόπεδο υπάρχει μικρός αριθμός στρατιωτών, αλλά και οπλισμός, που δεν γνωρίζει αν έχει απομακρυνθεί.

Με πρόταση του δημάρχου Κορίνθου στις 7:00 το απόγευμα της Πέμπτης συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης που αντιδρά στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και τη συντεταγμένη αντίδρασή τους.

Ο αντιδήμαρχος Κορίνθου, Χαράλαμπος Καμπούρης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο σημείωσε ότι η δημοτική αρχή είναι κάθετα αντίθετη στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να γίνονται τέτοιου τύπου ενέργειες και επιχειρήσεις, χωρίς η Πολιτεία να λαμβάνει υπόψη και χωρίς να έχει λόγο η δημοτική αρχή της πόλης».

Με τη μεταφορά των 300 παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο ολοκληρώθηκε η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» από την Ελληνική Αστυνομία. Η αστυνομία πρόλαβε να περάσει μέσα στο στρατόπεδο περίπου τα 250 μετανάστες.

Πηγή: tovima.gr


σχετικα αρθρα