Επτά οπαδοί της Ραπίντ Βιέννης συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν, χθες το βράδυ, στο γήπεδο της Τούμπας, πριν από την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την αυστριακή ομάδα για τη φάση των πλει-οφ του Europa League.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για πέντε Αυστριακούς, έναν Πολωνό κι έναν Κροάτη, οι οποίοι συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια του αγώνα, στην κερκίδα των φιλοξενουμένων, αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν πρώτα να τους απομονώσουν. Κατηγορούνται ότι «πρωταγωνίστησαν» στα έκτροπα που «αμαύρωσαν» το παιχνίδι, λίγο πριν από την έναρξή του.


Στην κατοχή των συλληφθέντων, ηλικίας 18 έως 31 ετών, βρέθηκαν -κατά περίπτωση- φωτοβολίδες, κροτίδες, καψύλλια, εκτοξευτήρες φωτοβολίδων και μία μάσκα φουλ-φέις. Οι συλληφθέντες αναμένεται να μεταχθούν το μεσημέρι στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Διαδίκτυο, η Ραπίντ Βιέννης καταδίκασε τα παραπάνω επεισόδια, χαρακτηρίζοντας ως «αδικαιολόγητη» και «καταδικαστέα» τη συμπεριφορά των αυστριακών οπαδών που «πρωταγωνίστησαν» στα έκτροπα.