Σε κατάληψη των γραφείων του διοικητή στο νοσοκομείο Ρεθύμνου προχώρησαν σήμερα, από τις 8 έως τις 11 το πρωί, οι εργαζόμενοι του ιδρύματος στο πλαίσιο κινητοποιήσεων με επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας, που έχουν αποφασίσει.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων, η κινητοποίηση εκφράζει την αγωνία των εργαζομένων για τα προβλήματα που καθιστούν τη λειτουργία του νοσοκομείου προβληματική. Οι περικοπές στους μισθούς, οι απλήρωτες εφημερίες, οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε αναλώσιμα υλικά είναι τα θέματα αιχμής που θέτουν οι εργαζόμενοι.


«Όλοι οι εργαζόμενοι εκφράζουμε την αγανάκτηση, απογοήτευση και την οργή μας για τις απλήρωτες δεδουλευμένες υπερωρίες μας (νυκτερινά, αργίες) από τον Ιανουάριο του 2012 δηλαδή επί επτά μήνες, την ώρα που οι μισθοί μας έχουν περικοπεί δραματικά», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση. Όπως ακόμα τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι αγωνίζονται όχι μόνο για να παραμείνει ανοικτό το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρεθύμνου, αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξή του.