Για τη διάθεση ψηφιακών πιστοποιητικών στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας συζήτησαν, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσος Βολουδάκης και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κώστας Καραγκούνης. Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την αμοιβαία προώθηση της συνεργασίας των δύο υπουργείων, τέθηκε χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη των κοινών στόχων, με πρώτο «σταθμό» την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών για τους δικηγόρους, μέσα στο Σεπτέμβριο.

 

Συν τοις άλλοις συζητήθηκαν οι διαδικασίες ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφου, οι λειτουργικές προδιαγραφές των ψηφιακών πιστοποιητικών και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει η σχετική εκπαίδευση των δικηγόρων για τη χρήση των ψηφιακών υπογραφών τους.

 

Στη συνάντηση, μετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες των δυο υπουργείων.