Εγκρίθηκε την Παρασκευή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η συμβασιοποίηση του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργου της ανακατασκευής της παλαιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου προϋπολογισμού 5.750.000 ευρώ.

Σύντομα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου που είναι η ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. για την έναρξη των εργασιών.Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή της παλαιάς πτέρυγας του Γ.Ν. Βόλου για την εγκατάσταση της Β’ Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας καθώς και η συμπλήρωση του Ψυχιατρικού Τομέα Ενηλίκων και την δημιουργία Ψ.Τ. Παίδων και Εφήβων με σκοπό την δημιουργία Ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τομέα.

Με την ολοκλήρωσή του θα παραδοθεί μία Παθολογική Κλινική με 31 κλίνες, μια Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας 10 κλινών και ένας ολοκληρωμένος Ψυχιατρικός Τομέας αποτελούμενος από Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων και Ψυχιατρικό Τμήμα Παίδων και Εφήβων συνολικά 29 κλινών, όλα σε άμεση επικοινωνία και συνέργεια με το υφιστάμενο Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Το νοσοκομείο του Βόλου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή. Το ρόλο αυτό επιθυμούμε να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο. Με τέτοιες ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στηρίζουμε έμπρακτα τους πολίτες στον τομέα της υγείας, μέσω της αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών. Στόχο μας είναι η βελτίωση της προσφερόμενης νοσοκομειακής περίθαλψης, η διεύρυνση των νοσοκομειακών τμημάτων και ειδικοτήτων και γενικότερα η αναβάθμιση των υποδομών υγείας της ευρύτερης περιοχής του Βόλου».

Πηγή: ert.gr