Στη σύλληψη 25χρονης γυναίκας από τα Χανιά, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της μαστροπείας, καθώς και έξι γυναικών από τη Ρουμανία για παράβαση νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων, κλοπή, άγρα πελατών και παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων, κατά περίπτωση προχώρησε σήμερα η αστυνομία στα Χανιά.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε ύστερα από πληροφορίες, ότι σε κατάστημα «καφέ - μπαρ» ιδιοκτησίας 39χρονου, αλλοδαπές εργαζόμενες εκδίδονται έναντι χρημάτων σε θαμώνες του καταστήματος.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι τρεις αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 20, 27 και 25 ετών, παρέμεναν έξω από το κατάστημα και παρενοχλούσαν διερχόμενους άντρες με σκοπό αυτοί να εισέλθουν στο κατάστημα και να δεχθούν υπηρεσίες εστίασης (κατανάλωση ποτών) και ερωτικές υπηρεσίες.

Επιπλέον προέκυψε, ότι άλλες τρεις αλλοδαπές υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 24, 21 και 21 ετών, εργαζόμενες στο κατάστημα «καφέ - μπαρ», νωρίτερα είχαν προσεγγίσει 78χρονο πελάτη του καταστήματος στον οποίο πρότειναν ερωτική συνεύρεση έναντι χρηματικής αμοιβής και αφού του απέσπασαν την προσοχή, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ που είχε μαζί του.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν, στην κατοχή της 21χρονης το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ και στο ταμείο του καταστήματος το χρηματικό ποσό των διακοσίων ογδόντα ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι η 25χρονη από τα Χανιά, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος και ο 39χρονος ιδιοκτήτης, κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία, προήγαγαν στην πορνεία τις συλληφθείσες αλλοδαπές έναντι χρηματικής αμοιβής, τις οποίες είχαν προσλάβει και απασχολούσαν σαν σερβιτόρες, στερούμενες βιβλιαρίων υγείας και άδειας αρμόδιας αρχής.

Ο 39χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.