Αποκαρδιωτικές οι εικόνες από τις Αφίδνες όπου από τα ξημερώματα του Σαββάτου μαινόταν ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην περιοχή Λιοσάμπι, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων αλλά και την ηγεσία του Δήμου έχουν γίνει μικρές καταστροφές σε σπίτια. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς. 

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο, με 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα από ΟΤΑ, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 

Η πυρκαγιά αποτελείτο από δύο μέτωπα που εκτείνονταν σε μήκος περίπου 1,5 χιλιομέτρων.

Υπό έλεγχο τέθηκε η  φωτιά κοντά στη Βιομηχανική Περιοχή Κρυονερίου και δυτικά του στρατοπέδου της περιοχής, στο οποίο ωστόσο δεν φυλάσσονται πυρομαχικά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής,Νίκο Τσόγκα, υπάρχουν ακόμα μικρά μέτωπα στις θέσεις Κοκκινόβραχος, Κοσμοθέα, Κρυονέρι, Δροσοπηγή, Κιούρκα και Άγιος Στέφανος. Συμπλήρωσε η φωτιά παραμένει πολύ δύσκολη μολονότι η εικόνα έχει βελτιωθεί.


Η Πυροσβεστική εξέτασε ακόμα και  το ενδεχόμενο εκκένωσης σπιτιών στην Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, όπως αποκάλυψε η αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Χρυσάνθη Κισκίρα. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Διονύσου, Νίκος Πέπας, ζήτησε μεγαλύτερη ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, πριν τη φωτιά ακούστηκαν διαδοχικές εκρήξεις, και μετά από κάποια λεπτά ξέσπασε το μέτωπο της φωτιάς.

Από τους κατοίκους εκτιμάται ότι ενδεχομένως να επρόκειτο για γκαζάκια, όμως δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της αστυνομίας.

Όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ, λίγο πριν τη φωτιά παρατηρήθηκε ένα μαύρο τζιπ το οποίο αναζητείται.