Δεν έχουν τέλος οι φωτιές στην Ελλάδα σήμερα, αφού μετά τη μεγάλη καταστροφή στις Αφίδνες και το Κρυονέρι, ανεξέλεγκτo παραμένει από το πρωί μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς στην Ελαία Ευβοίας ενώ νέα φωτιά ξέσπασε στον οικισμό Κορασίδα. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκκένωση της περιοχής Μαντράκι κοντά στην Κύμη Ευβοίας, ενώ καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιορίσουν το νέο μέτωπο στην περιοχή Κορασίδα.

H φωτιά στην Εύβοια ξέσπασε τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην Ελαία του Αυλωναρίου. Αν και φαίνονταν ότι θα την έθεταν γρήγορα υπό έλεγχο οι πυροσβέστες, γύρω στις 06.00 το πρωί λόγω του αέρα και της βλάστησης, τους ξέφυγε με αποτέλεσμα να καίει προς την Οκτωνιά και το Μαντράκι.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Αυτή την στιγμή το χωριό δεν έχει ρεύμα ενώ όλο το βράδυ έως και αυτή την ώρα οι κάτοικοι με τους πυροσβέστες δίνουν μάχη για να μην ξαναβιώσουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής Αλιβερίου το 2007, που δυστυχώς έπιασε φωτιά την ίδια ακριβώς ημερομηνία. 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να σβήσουν και τη νέα εστία πυρκαγιάς στην περιοχή Κορασίδα. Η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις αυλές των σπιτιών. Θορυβημένοι οι κάτοικοι της Εύβοιας εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και κατευθύνονται στις κεντρικές πλατείες.

Και στη Ρόδο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Σορωνή του Δήμου Πεταλούδων ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι φωτιά. Στο σημείο βρίσκονται 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ελικόπτερο, όπου την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο.


TAGS