Με «άδεια χέρια» έφυγαν από τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, στην Κόρινθο, τέσσερις επίδοξοι ληστές που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχάνημα σε τράπεζα. Η απόπειρα ληστείας έγινε στις 4.00 τα ξημερώματα, όταν τέσσερις άγνωστοι, φορώντας κουκούλες και γάντια και κρατώντας πολεμικά τουφέκια, σταμάτησαν μπροστά από κατάστημα της Alpha Bank, στο εσωτερικό του οποίου είναι εγκατεστημένο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) .

Οι δύο από τους ληστές, όπως δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής, ακροβολίστηκαν μπροστά από το κατάστημα και οι άλλοι δύο κινούμενοι ταχύτατα, αφού έσπασαν την πόρτα του καταστήματος μπήκαν μέσα, τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό πάνω στο ΑΤΜ της τράπεζας, και προκάλεσαν μεγάλη έκρηξη, από την οποία «σήκωσαν στο πόδι» όλο το χωριό, ενώ σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στο κατάστημα αυτό, όσο και στα γειτονικά.

Οι ληστές παρά την έκρηξη που προκάλεσαν δεν κατόρθωσαν να παραβιάσουν το μηχάνημα και να πάρουν τα χρήματα. Εγκατέλειψαν την προσπάθεια, επιβιβάστηκαν στο τζιπ, με το οποίο είχαν φτάσει στο σημείο, και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.