Εμπρηστικό μηχανισμό σε οικία μεταναστών στους Αγίους Αναργύρους, πέταξαν, σύμφωνα με ανακοίνωσή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, τρία άτομα και καταγγέλλουν ότι πρόκειται για μία ακόμη ρατσιστική επίθεση. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ενώ πέρυσι λίγα στενά πιο κάτω από την συγκεκριμένη κατοικία είχε γίνει επίθεση σε τζαμί της περιοχής. 

«Ομάδα τριών ακροδεξιών επιχείρησε να κάψει ζωντανούς Πακιστανούς μετανάστες μέσα στο σπίτι τους την ώρα που κοιμόντουσαν χρησιμοποιώντας εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό. 

Το περιστατικό έγινε στις 2 το ξημέρωμα του Σαββάτου 25/8 στην οδό Ι. Μέρλα στους Αγίους Αναργύρους. Το μπουκάλι με βενζίνη είχε στην άκρη εκρηκτική ύλη και εξεράγη πάνω στο στρώμα όπου κοιμόταν ο ένας από τους δύο μετανάστες.

Μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη και στο χέρι και νοσηλεύεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Οι δυο μετανάστες μένουν στο συγκεκριμένο σπίτι τα τελευταία 10 χρόνια χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα και στο πλευρό τους βρέθηκαν πολλοί γείτονες που ειδοποίησαν και την αστυνομία.