Πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε πευκοδάσος της Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης πήρε μεγάλες διαστάσεις και προκάλεσε ζημιές σε τρία σπίτια και αποθήκες του οικισμού Ριβιέρα, ο οποίος εκκενώθηκε.

Το απόγευμα η φωτιά οριοθετήθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ από ξηράς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Το έργο των πυροσβεστικών μέσων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.


Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μεταμόρφωση Πύλου, στη Μεσσηνία. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα φωτιά έχει ξεσπάσει σε ξηρά χόρτα στο ρέμα της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην περιοχή Παλαιοκερασιά στη Φθιώτιδα, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν

 δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Παράλληλα υπάρχει πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Καρύνια Λακωνίας. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 αεροσκάφος.

Τέλος, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Λυκόχια Αρκαδίας. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη και 2 πέτζετελ.

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Γαλήνη στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Στο σημείο  επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από δυο ημέρες, στις 25 Αυγούστου, στην περιοχή των Αφιδνών, καθώς παραμένουν μόνο κάποιες μικρές εστίες φωτιάς.