Συνελήφθη ένας 46χρονος άνδρας, ελληνικής καταγωγής στο Αγρίνιο, που είχε καταγγείλει ψευδώς, απαγωγή και ληστεία σε βάρος του. Ο δράστης είχε δηλώσει ότι τον είχαν απαγάγει με την απειλή όπλων τρία άτομα και του είχαν αφαιρέσει 120.000 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα αποδείχθηκε ότι ο ίδιος είχε σκηνοθετήσει το περιστατικό για να δικαιολογήσει χρήματα που έχασε σε τυχερά παιχνίδια.

Ειδικότερα, ο 46χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι στις 13 Ιουνίου το πρωί, στη πυλωτή της πολυκατοικίας, όπου κατοικεί στο Αγρίνιο, τρία άτομα με την απειλή όπλων τον ακινητοποίησαν και τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στο διαμέρισμα του από όπου του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ.

Στη συνέχεια τον επιβίβασαν σε καρότσα κλειστού φορτηγού όπου τον κράτησαν όμηρο για χρονικό διάστημα μισής ημέρας περίπου εγκαταλείποντας τον τελικά σε περιοχή κοντά στο λιμάνι του Ρίου Πατρών.

Από την μεθοδική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, προέκυψε ότι ο 46χρονος σκηνοθέτησε μόνος του τη ληστεία και την απαγωγή σε βάρος του προκειμένου να δικαιολογήσει χρήματα που είχε χάσει.

Σε βάρος του 46χρονου, ο οποίος συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία και πρόκληση ανησυχίας η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Πηγή: aerasnews.gr