Δεκάδες πύρινα μέτωπα μαίνονται σε όλη τη χώρα με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε  η Ρόδος, λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Σουλά.

«Η φωτιά πήρε μεγάλη διάσταση, καιει παρθένο δάσος και η περιοχή είναι δύσβατη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος του νησιού των Ιπποτών, Αγαπητός Πάλλας.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου απευθύνει έκκληση για βοήθεια σε όσους διαθέτουν χωματουργικά μηχανήματα ή πυροσβεστικά μέσα, ενώ 20 πυροσβεστικά οχήματα μεταφέρονται στη Ρόδο με πλοίο (στις 19.30) από την Αθήνα.

Νωρίτερα, ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Επί τόπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.


Πέντε πύρινα μέτωπα στα Χανιά

Πέντε πυρκαγιές ξέσπασαν ταυτόχρονα στα Χανιά, όταν προσγειώθηκαν τα εναέρια μέσα εξαιτίας της νύχτας, ενώ πιο σοβαρή είναι αυτή στον Ομαλό.

Πυρκαγιά υπάρχει και σε δασική έκταση στην περιοχή Σορώνη Ρόδου. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Νέο Βουτζά Αττικής , τέθηκε υπό μερικό έλεγχο  έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής.

Δεκάδες πύρινα μέτωπα

Συνολικά καίνε σε όλη τη χώρα δεκάδες πυρκαγιές. Υπάρχει δυστυχώς σοβαρή αναζωπύρωση στην Κύμη της Εύβοιας, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Λαϊνάκι Λευκάδας, όπως και η δασική πυρκαγιά στη Μεγάλη Κερασιά, στην Καλαμπάκα. 

Επίσης πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην Εράτυρα του Δ. Βοΐου στο Ν. Κοζάνης.

Νωρίτερα υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στα Λυκόχια Μεγαλόπολης και στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, καθώς επίσης η πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση Πύλου.

Συν τοις άλλοις, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Κυριακή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Στην περιοχή επιχειρούν δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Επίσης, αυτή την ώρα ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κερί Ζακύνθου όπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μελίσσα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο.

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστη στην Ύδρα. στο σημείο επιχειρούν 9 άτομα πεζοπόρο, 1 αεροσκάφος.