Με το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κ. Φώτης Κουβέλης. Οι δάσκαλοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, εστιάζοντας στην έλλειψη χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και στα τεράστια κενά που παρουσιάζουν τα σχολεία.

Ο κ. Κουβέλης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει κάθε δυνατό ώστε να χρηματοδοτηθούν οι σχολικές επιτροπές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολειών.

Συμφώνησε με το αίτημα της ΔΟΕ για εξαίρεση των σχολειών από τον ειδικό φόρο πετρελαίου θέρμανσης και τόνισε την ανάγκη να μην περικοπούν οι αποδοχές των πρωτοδιόριστων δασκάλων.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την καταγγελία της ΔΟΕ ότι δεν τηρήθηκε ο κανόνας του 1/5 για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, σημείωσε ότι θα διερευνήσει το ζήτημα.

Σε ό,τι δε αφορά στην αξιολόγηση, διαδικασία που προκαλεί ανησυχία στον εκπαιδευτικό κόσμο, ο Φώτης Κουβέλης διαβεβαίωσε το Δ.Σ της ΔΟΕ ότι η διαδικασία της αξιολόγησης σε καμία περίπτωση δεν είναι για να τιμωρηθούν οι εκπαιδευτικοί, αλλά για να ανταμειφθούν όσοι προσφέρουν. Πρόσθεσε ότι η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι η αποδέσμευση της διαδικασίας αξιολόγησης της εκπαίδευσης από το νόμο 4024 που αφορά συνολικά τη δημόσια διοίκηση