Ένα άγριο έγκλημα ερευνά τους τελευταίους μήνες με απόλυτη μυστικότητα η Αστυνομία στις Σπέτσες, αναζητώντας το πτώμα ενός 49χρονου ναυτικού, ο οποίος είχε εξαφανισθεί από τα τέλη του 2011 και φέρεται να έχει δολοφονηθεί από δύο συγγενείς του. Σύμφωνα με «Το Βήμα», στόχος των ατόμων που θεωρούνται ως ύποπτοι για τη δολοφονία, ήταν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ναυτικού. Ήδη η Αστυνομία σε συνεργασία με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, έχει προχωρήσει στο άνοιγμα των λογαριασμών του άτυχου άνδρα, σε απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του και φαίνεται πως έχει σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για την ταυτότητα των δραστών.

Ο 49χρονος που ζούσε μόνος του σε κατοικία της πόλης των Σπετσών, εξαφανίσθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2011, λίγα εικοσιετραώρα αφότου είχε ταξιδέψει στην Ερμιόνη για να συναντήσει κάποιους συγγενείς του. Εκείνη τη ημέρα έκλεισε και το κινητό του.

Η Αστυνομία ανέλαβε την υπόθεση αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε από τους συγγενείς του θύματος. Ο 49χρονος δεν βρέθηκε ποτέ ενώ από πουθενά δεν υπήρξαν μαρτυρίες για αναχώρηση του 49χρονου από το νησί.

Αμέσως μετά οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησαν άρση απορρήτου κινητών και τραπεζικών συναλλαγών του ναυτικού από τα οποία φαίνεται να προέκυψαν αξιοποιήσιμα στοιχεία. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε έναν 55χρονο συγγενή του ναυτικού και την 40χρονη συντροφό του, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι με τους οποίους επικοινώνησε.

Επιπλεον προέκυψε ότι μετά την εξαφάνισή του 49χρονου, άγνωστο προσώπο προχωρούσε σε αναλήψεις μέσω ΑΤΜ χρηματικών ποσών από τον τραπεζικό λογαριασμό του. Οι αστυνομικοι επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους σε ανάληψη που είχε γίνει στον λογαριασμό του, μερικές ημέρες αργότερα από ΑΤΜ στον Πλαταμώνα Πιερίας. Στο ίδιο μέρος φαίνεται να είχε μεταβεί εκείνες τις ημέρες το ζευγάρι των υπόπτων.

Το ζευγάρι υποστήριξε ότι είχε πάρει την κάρτα συναλλαγών του 49χρονου ναυτικού προ της εξαφάνισής του, με την συναίνεση του κι όσα χρήματα έπαιρναν από την τράπεζα του τα επέστρεφαν. Ωστόσο, οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτη αυτή την εξήγηση, καθώς ο 49χρονος είχε άριστη υγεία και δεν χρειαζόταν «βοηθό» στις τραπεζικές συναλλαγές του.

Τον φάκελο της υπόθεσης, με τα στοιχεία σε βάρος του ζευγαριού, χειρίζεται πλέον η Εισαγγελία Πειραιά.


Πηγή: Το Βήμα