«Μάχη» με τις φλόγες έδωσαν τη νύχτα που πέρασε οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Άγιος Σουλάς Ρόδου, λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στην περιοχή. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πύρινο μέτωπο στην περιοχή είναι σαφώς βελτιωμένη. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, τις οποίες θα συνδράμουν 47 άτομα πεζοπόρο τμήμα που μεταβαίνουν στο νησί με C-130 από την Αθήνα.

Επίσης, εντός της ημέρας αναμένεται πλοίο από την Αθήνα με επιπλέον 14 πυροσβεστικά οχήματα.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Ομαλό της Κρήτης, όπου οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Σμάρι του Δ. Μίνωα Πεδιάδας στην Κρήτη. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.
 

Στην Ύδρα 17 πυροσβέστες με τρία οχήματα και τη συνδρομή υδροφόρων προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην περιοχή Μπίστη.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Φλώρινα, τέλος, επιχειρούν 30 πυροσβέστες. 

Για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και σήμερα στις περιφέρειες Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Χίου, Ικαρίας, Σάμου και Νότιας Εύβοιας προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 
TAGS