current views are: 1

29 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση07:26

Ποιες κατηγορίες ενστόλων θα εξαιρεθούν από το «μαχαίρι» στα ειδικά μισθολόγια

Πρόταση να εξαιρεθούν από τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια έξι κατηγορίες ενστόλων «πρώτης γραμμής» εξετάζει η κυβέρνηση.

Δημοσίευση 07:26’
αρθρο-newpost

Πρόταση να εξαιρεθούν από τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια έξι κατηγορίες ενστόλων «πρώτης γραμμής» εξετάζει η κυβέρνηση.

Πρόταση να εξαιρεθούν από τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια έξι κατηγορίες ενστόλων «πρώτης γραμμής» εξετάζει η κυβέρνηση. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα «Νέα», η πρόταση θα αφορά όσους λαμβάνουν το επίδομα επικινδυνότητας, δηλαδή «μάχιμους» ένστολους σε ΟΥΚ, υποβρύχια, ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ομάδες Δίας, Δέλτα και Ζ, καθώς και πιλότους σε μαχητικά, ελικόπτερα, κλπ.

Αυτό θα γίνει με αύξηση του επιδόματος επικινδυνότητας που λαμβάνουν αυτές οι κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων ώστε να υποστούν απώλειες από την κατάργηση των ειδικών μισθολογίων.

Όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», οι έξης κατηγορίες ενστόλων που διαφεύγουν για την ώρα το μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια θα είναι:

– Στην Πυροσβεστική, 350 άτομα της ΕΜΑΚ

– Στην Αστυνομία: 1000 στελέχη των ΜΑΤ, 300 των ΕΚΑΜ, 5000 περίπου αστυνομικοί που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ, 300 στην «Δέλτα» και 400 στην ομάδα «Ζ»

– Στον Στρατό Ξηράς: 2700 μάχιμοι πρώτης γραμμής δηλαδή πιλότοι αεροπορίας στρατού, ελικοπτέρων, καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές κλπ.

– Στην Πολεμική Αεροπορία: 2500 μάχιμα στελέχη ανάμεσά τους και οι περίπου 800 πιλότοι

– Στο Πολεμικό Ναυτικό: 850 ένστολοι που υπηρετούν στα ΟΥΚ, στα υποβρύχια, κοκ.


σχετικα αρθρα