Στον Εισαγγελέα Χανίων οδηγούνται σήμερα τρεις υπήκοοι Αλγερίας, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, κατηγορούμενοι για κλοπή. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις άνδρες, ηλικίας 18, 31, και 43 ετών, έσπασαν το τζάμι της πόρτας του  σταθμευμένου αυτοκινήτου ιδιοκτησίας ενός 50χρονου, αφαιρώντας στη συνέχεια το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. Ωστόσο δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν, καθώς η πράξη τους έγινε αντιληπτή από διερχόμενους πολίτες, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι οι τρεις αλλοδαποί νωρίτερα παρακολούθησαν τις κινήσεις του 50χρονου, ο οποίος μόλις είχε κάνει ανάληψη του χρηματικού ποσού από παρακείμενο τραπεζικό κατάστημα. Μετά την ανάληψη, ο 50χρονος τοποθέτησε τα χρήματα στο αυτοκίνητό του. Τότε, οι αλλοδαποί, εκμεταλλευόμενοι την απομάκρυνση του, έσπευσαν να δράσουν.

Έπειτα από τη σύλληψη τους, τα χρήματα επεστράφησαν στον 50χρονο.

 

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των συληφθέντων και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.


Πηγή: cretalive.gr
TAGS