Ολοκληρώθηκε σήμερα η κατάθεση του 24χρονου εμπρηστή της Χίου ενώπιον του Ανακριτή της Χίου. 
Ο νεαρός που κατηγορείται συνολικά για 14 πυρκαγιές από το 2011 μέχρι και σήμερα, κρίθηκε ως προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί άμεσα στις δικαστικές φυλακές Χίου μέχρι τον ορισμό τακτικής δικάσιμου.
 
Ο 24χρονος από τα Καρδάμυλα κατέθεσε με γραπτό υπόμνημα μέσω της δικηγόρου του και αμέσως μετά η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου με τον Ανακριτή, συνεδρίασαν και αποφάσισαν ομόφωνα ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός μέσω της συνηγόρου υπεράσπισής του κατέθεσε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα.
 
Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο 24χρονος του καταλογίζει  εμπρησμό σε δάσος από πρόθεση, τελεσθέντα από κακοβουλία, και εμπρησμός κατ' εξακολούθηση από πρόθεση, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και πρόσωπα.
 
Την ίδια ώρα πάντως θετικά εξελίσσεται η έρευνα σχετικά με τον δράστη της μεγάλης πυρκαγιάς της Χίου, αφού αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η συνεχής έρευνα της ΕΥΠ σύντομα θα φέρει αποτελέσματα. 

Πηγή: Politischios.gr