Φορολογικές παραβάσεις διαπίστωσε η Οικονομική Αστυνομία κατά τη διάρκεια νέων ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικές επιχειρήσεις σε Σαντορίνη και Αθήνα.
Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε 37 καταστήματα και επιχειρήσεις, όπου σε 13 περιπτώσεις διαπίστωσαν φορολογικές και άλλες παραβάσεις.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

Σε τέσσερα εστιατόρια, ένα κατάστημα ενοικίασης μοτοποδηλάτων και δύο καταστήματα ενοικίασης ομπρελών στη Σαντορίνη, καθώς σε ένα παντοπωλείο στην Κυψέλη Αττικής, παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και μη έκδοση συνολικά 54 αποδείξεων. Σε κομμωτήριο στον 'Αγιο Ελευθέριο Αττικής, έκδοση 15 αθεώρητων Δελτίων Αποστολής αγαθών.

Σε κατάστημα ενοικίασης μοτοποδηλάτων και σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων στη Σαντορίνη, μη ενημέρωση του πρόσθετου Βιβλίου Κίνησης Οχημάτων. Σε κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων, κατάστημα ενοικίασης ομπρελών - καθισμάτων και εστιατόριο - καφετέρια στη Σαντορίνη, μη επίδειξη των τηρούμενων φορολογικών βιβλίων για τον Ιούνιο του 2012 και της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. για το Β΄ τρίμηνο του 2012.

Σε κατάστημα ενοικίασης ομπρελών στη Σαντορίνη, μη τήρηση των φορολογικών βιβλίων για την περίοδο από 01-01-2012 έως και 30-06-2012. Σε καφετέρια ξενοδοχείου στη Σαντορίνη, μη επίδειξη του Βιβλίου Συντήρησης και Επισκευών για ένα φορολογικό μηχανισμό. Για τις παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα ενημερώνονται και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Από τις παραπάνω περιπτώσεις ελέγχων στη Σαντορίνη, εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του ιδιοκτήτη ενοικίασης μοτοποδηλάτων, καθώς και ενός ιδιοκτήτη εστιατορίου, για μη έκδοση συνολικά 22 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.