current views are: 1

29 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση18:13

Αίσιο τέλος στο θρίλερ με την αρπαγή τετράχρονου στην Κόρινθο

Ευτυχές τέλος είχε η υπόθεση της αρπαγής ενός τετράχρονου αγοριού στην Κόρινθο, που είχε καταγγελθεί από τη μητέρα του στις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Δημοσίευση 18:13’
αρθρο-newpost

Ευτυχές τέλος είχε η υπόθεση της αρπαγής ενός τετράχρονου αγοριού στην Κόρινθο, που είχε καταγγελθεί από τη μητέρα του στις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Ευτυχές τέλος είχε η υπόθεση της αρπαγής ενός τετράχρονου αγοριού στην Κόρινθο, που είχε καταγγελθεί από τη μητέρα του στις αρχές του περασμένου Απριλίου. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είχε λάβει σχετική εντολή στις 12 Ιουλίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί περαιτέρω έρευνα μέσω του Διαδικτύου.
 
Η 40χρονη Ελληνίδα μητέρα του ανηλίκου κατήγγειλε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου ότι ο εν διαστάσει Αυστριακός σύζυγος  της είχε πάρει χωρίς τη θέληση της τον 4χρονο γιο της, παραβιάζοντας παράλληλα δικαστική απόφαση των ελληνικών Αρχών, σύμφωνα με την οποία η ίδια είχε την επιμέλεια του παιδιού.

Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων προέκυψε ότι ο εν διαστάσει σύζυγος της χρησιμοποιεί «πλατφόρμα» στο διαδίκτυο για να πραγματοποιεί κλήσεις και αποστολή SMS. Στο πλαίσιο αξιολόγησης και ανάλυσης των μηνυμάτων καθώς και του ψευδώνυμου που χρησιμοποιούσε εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη στις Φιλιππίνες.

Μέσω της ίντερπολ ενημερώθηκαν οι τοπικές αρχές της χώρας, οι οποίες σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν το δράστη με τον ανήλικο στο αεροδρόμιο των Φιλιππίνων, λίγο πριν την αναχώρηση τους για τη Βραζιλία.

Το παιδί παραδόθηκε στη μητέρα του και είναι καλά στην υγεία του, ενώ σε βάρος του δράστη έχει σχηματιστεί δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, παραβίαση δικαστικής απόφασης και απειλές μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ παράλληλα έχει κινηθεί η σχετική διαδικασία για να εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.


σχετικα αρθρα