Ολοκληρώθηκε έπειτα από τέσσερις ώρες η «ένστολη» συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος από τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας, ως μορφή αντίδρασης στα σενάρια για περικοπές στα ειδικά μισθολόγιαΟι διαδηλωτές, αφού συγκεντρώθηκαν στις 11.30 στο υπουργείο Οικονομικών συγκρότησαν πορεία και κατευθύνθηκαν προς την πλαϊνή είσοδο της Βουλής, όπου και ξεδίπλωσαν πανό, φωνάζοντας συνθήματα κατά των περικοπών στα μισθολόγια τους.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, εκπρόσωποι των ένστολων έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μειμαράκη.

Ξεχωριστή συνάντηση πραγματοποιείται με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ νωρίτερα, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μετέβη στα γραφεία της ΝΔ για συνάντηση με τον νέο γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε από τους διοργανωτές, οι περικοπές των ετήσιων αποδοχών των ένστολων ανέρχονται από 28,74% έως 45,42%, ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας τους.

Την Τετάρτη, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) υπήρξε συνάντηση με τον αρχηγό του Σώματος αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, διεμήνυσε ότι «την κρίσιμη για την πατρίδα περίοδο που διανύουμε ο Οργανισμός δεν αντέχει καμία περαιτέρω περικοπή ούτε στις λειτουργικές δαπάνες ούτε στις αποδοχές των αστυνομικών καθόσον έχει φτάσει στα όριά του».


Κίνδυνος ακινητοποίησης της ΕΛ.ΑΣ.

«Περαιτέρω περικοπές θα μας ακινητοποιήσουν» τόνισε χαρακτηριστικά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος.

Στο πλαίσιο συνέντευξής του, κάνοντας αναφορά στο ενδεχόμενο νέων περικοπών, ο κύριος Φωτόπουλος  υπογράμμισε την αποδιάρθρωση της κοινωνικής ασφάλειας εξαιτίας των μνημονιακών μέτρων. «Μας χρωστάνε οδοιπορικά από το 2008, έχουμε υποστεί περικοπές 30% με 40%, μας οφείλουν 75 εκατ. ευρώ», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Σε ό,τι αφορά τη στάση των πολιτικά αρμόδιων για το θέμα των μισθολογικών απολαβών των ένστολων, ο Χρήστος Φωτόπουλος μιλά για εμπαιγμό που θυμίζει την παραπομπή «από τον Άννα στον Καϊάφα.»

Τέλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων ανέφερε ότι ο νεοπροσλαμβανόμενος αστυνομικός λαμβάνει 691 ευρώ το μήνα, εάν δεν συνυπολογιστούν τα επιδόματα.