Την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα βρίσκεται στην Κρήτη από την 1η έως την 4η Σεπτεμβρίου, ετοιμάζει η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Η άφιξη του κ. Βαρθολομαίου στο Ρέθυμνο θα γίνει στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ θα ακολουθήσουν δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και τα εγκαίνια της αίθουσας του Κέντρου Ορθόδοξου Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης.

Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης και θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή. Θα ακολουθήσει σύντομη περιήγηση στην παλιά πόλη και θα
εγκαινιασθεί η έκθεση αγιογραφίας των αγιογράφων της Μητρόπολης στο Σπίτι του Πολιτισμού.

Ακολούθως, ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού Κουμπέ, στην οποία θα εγκαινιάσει την ανακαινισθείσα αίθουσα στη μνήμη του αειμνήστου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Τίτου Συλλιγαρδάκη, ενώ τέλος θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, όπου θα εγκαινιάσει τις ανακαινισθείσες αίθουσες, οι οποίες θα φιλοξενήσουν το νέο μουσείο του ιστορικού Μοναστηριού.

Η επίσκεψη του Παναγιωτάτου θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας με προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αρσανίου.

 

Πηγή: cretalive.gr