«Η χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας είναι καθήκον όλων», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έπειτα από τη συνάντησή του με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο, κατόπιν κλήσης του τελευταίου ώστε να παραθέσει εξηγήσεις σχετικά με δημοσίευμα για τις δαπάνες στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. «Ζήτησα από τον Πρύτανη του ΑΠΘ να συνδράμει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με όλα τα στοιχεία στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του Ιδρύματος που ήδη διεξάγεται», παρατήρησε ο υπουργός.

 

Από την πλευρά του κ. Αρβανιτόπουλου τονίστηκε ότι «θα ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε κάθε ίδρυμα».

 

«Η λογοδοσία, οικονομική και κοινωνική, αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας και, ιδιαίτερα στις μέρες μας, απόδοση σεβασμού στις θυσίες του ελληνικού λαού», κατέληξε.

 

Μιλώντας κι αυτός μετά τη συνάντηση, ο κ. Μυλόπουλος υποστήριξε ότι διέθεσε στον κ. Αρβανιτόπουλο όλα τα σχετικά δεδομένα, που αποδεικνύουν ότι το δημοσίευμα ήταν συκοφαντικό και αναληθές.Αύριο, 31 Αυγούστου, στις 12:00 το μεσημέρι, ο πρύτανης θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.