current views are: 1

30 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση15:51

Η ΕΛΑΣ κοντά στην ταυτότητα των ληστών στις Σπέτσες

Πολύ κοντά στην πλήρη εξιχνίαση της κινηματογραφικής ληστείας με ομηρεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank , στις Σπέτσες, τον περασμένο Ιούλιο, με λεία 474.000 ευρώ βρίσκεται η ΕΛΑΣ

Δημοσίευση 15:51’
αρθρο-newpost

Πολύ κοντά στην πλήρη εξιχνίαση της κινηματογραφικής ληστείας με ομηρεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank , στις Σπέτσες, τον περασμένο Ιούλιο, με λεία 474.000 ευρώ βρίσκεται η ΕΛΑΣ

Πολύ κοντά στην πλήρη εξιχνίαση της κινηματογραφικής ληστείας με ομηρεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank , στις Σπέτσες, τον περασμένο Ιούλιο, με λεία 474.000 ευρώ βρίσκεται η ΕΛΑΣΗ ληστεία είχε επιχειρηθεί να σχετιστεί μάλιστα και με την αιματηρή ληστεία στην Πάρο, η οποία τελικά αποδόθηκε σε ομάδα αντιεξουσιαστών με κεντρικό πρόσωπο τον 30χρονο Τάσο Θεοφίλου.

Σειρά στοιχείων που έχουν περιέλθει τις τελευταίες ημέρες στη διάθεση των αρχών ασφαλείας, καταδεικνύουν ότι πρωταγωνιστής στην ληστεία των Σπετσών ήταν ένας 42χρονος έλληνας κακοποιός που ευθύνεται για πολλές ληστείες στην περιοχή της Αργολίδας και της Στερεάς Ελλάδος κι ο οποίος φέρεται να συνεργάζεται με έλληνες κι αλλοδαπούς κακοποιούς.

Η σύλληψη του 42χρονου κρίνεται ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για την ΕΛΑΣ, καθώς υπάρχει ο φόβος να οργανώσει και νέες ληστρικές επιδρομές σε νησιά- με την ίδια μέθοδο που εφήρμοσε στις Σπέτσες – αλλά και στη ηπειρωτική χώρα.

Ο 42χρονος έχει αναγνωρισθεί από μάρτυρες αλλά κι από το οπτικό υλικό της τράπεζας, ενώ στοιχεία έχουν προκύψει και από δύο κλεμμένες μοτοσυκλέτες (από την περιοχή της Αργολίδας) που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Η ληστεία σημειώθηκε το πρωί της 16ης Ιουλίου στην πολυσύχναστη περιοχή της Ντάπιας, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το αστυνομικό τμήμα του νησιού. Εκείνη την ημέρα στο υποκαταστημα της τράπεζας είχε παραδοθεί μεγάλο χρηματικό ποσό, γεγονός που πολλαπλασιάσε τα ερωτήματα των αστυνομικών σχετικά με την επιλογή του στόχου και τις πληροφορίες «από τα μέσα» που διέθεταν οι δράστες.

Στην τράπεζα εισήλθαν τέσσερα άτομα, από τα οποία μία ήταν νεαρή γυναίκα μετρίου αναστήματος. Ο 42χρονος εμφανίσθηκε στην ληστεία με καπέλο τζόκει και γυαλιά ηλίου με λευκό σκελετό, ένας άλλος φορούσε περούκα με «αφάνα μαλλί», ενώ οι περισσότεροι είχαν πετσέτες γύρω από τον λαιμό τους.

Οι ληστές κρατούσαν πιστόλια, κι όχι καλάσνικοφ όπως είχε αναφερθεί αρχικά. ‘Εφτασαν στο νησί με δύο μοτοσυκλέττες κι από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι είχαν έλθει με φερυ μποτ το προηγούμενο απόγευμα από το Πόρτο Χέλι. Ωστόσο από τις έρευνες που ακολούθησαν από αστυνομικούς σε όλο το νησί δεν βρέθηκε το κατάλυμα τους.

Αμέσως μετά τη ληστεία, έχοντας ως «ασπίδα» δύο γυναίκες υπαλλήλους, τράπηκαν σε φυγή. Η σύντομη αυτή ομηρεία δεν υπήρξε λόγω κάποιας προσπάθειας επέμβασης απο διερχόμενους πολίτες -όπως συνέβη στην Πάρο- αλλά από τον φόβο μήπως είχαν ειδοποιηθεί αστυνομικοί του γειτονικού τμήματος. Τις μοτοσυκλέττες τις άφησαν σε παραλιακή περιοχή και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο και εξαφανίστηκαν προς την περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας όπου πυρπόλησαν το σκάφος.

Πηγή: tovima.gr 


σχετικα αρθρα