Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Ηρακλείου 31χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος, που συνελήφθη στο πλαίσιο νέας πανελλαδικής επιχείρησης της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Ο 31χρονος συνελήφθη στις 27 Αυγούστου, στο σπίτι του, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, καθώς στο σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή του βρέθηκαν συνολικά 64 αρχεία με σκληρό πορνογραφικό υλικό, ως επι το πλείστον με μικρά κοριτσάκια.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη κατοχή και προμήθεια παιδικού πορνογραφικού υλικού κατά συνείδηση και κατ' εξακολούθηση. 

Ενώπιον της ανακρίτριας, σύμφωνα και με τον συνήγορο του Γιώργο Κοκοσάλη, ο ξενοδοχοϋπάλληλος υποστήριξε ότι θέλησε να χρησιμοποιήσει ένα ανώνυμο πρόγραμμα για να «κατεβάζει» στον υπολογιστή του ταινίες και στην προσπάθεια του αυτή πατώντας σε κάποιους «παρελκυστικούς τίτλους» γέμισε ο υπολογιστής του με το συγκεκριμένο πορνογραφικό υλικό. Ο ίδιος παραδέχτηκε το λάθος του και ανέφερε ότι το θέμα δεν τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο και δεν πρόκειται να το επαναλάβει.

 Μετά την απολογία του εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος, με τον όρο της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο Α.Τ της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Σημειώνεται ότι στην διάρκεια της πανελλαδικής αυτής επιχείρησης, που ξεκίνησε μετά από σήμα της ΙΝΤΕΡΠΟΛ από τη Βραζιλία , συνελήφθησαν συνολικά σε όλη τη χώρα 14 άτομα.

Πηγή: cretalive.gr