«Έχουμε διακαή πόθο να βγουν όλα στο φως, σήμερα με το φως της πανσελήνου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πλήττεται και διασύρεται», υπογράμμισε ο Γιάννης, Μυλόπουλος στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που προγραμματίστηκε προς υπεράσπιση της οικονομικής διαχείρισης εκ μέρους της Πρυτανείας. Διαστρεβλωμένο και ανακριβές είναι κατά τον πρύτανη του ΑΠΘ το δημοσίευμα σχετικά με την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου, καθώς όπως υποστηρίζει ο κ. Μυλόπουλος, τα στοιχεία παρατέθηκαν αποσπασματικά και αξιοποιήθηκαν επιλεκτικά.

Σύμφωνα με τον πρύτανη, τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας έχουν ελεγχθεί αναλυτικά από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών και έχουν αποσπάσει την ομόφωνη έγκριση της Συγκλήτου.

«Δεν υπάρχει τουαλέτα στο γραφείο του Πρύτανη. Υπάρχουν τουαλέτες στον όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Συγκλήτου στο κτίριο της διοίκησης» τόνισε ο Γιάννης Μυλόπουλος, προσπαθώντας να απαντήσει στα σχετικά δημοσιεύματα.

 

Σε ό,τι αφορά το 1,3 εκατομμύρια ευρώ που καταβλήθηκαν για την κατασκευή της κατασκήνωσης του ΑΠΘ, ο πρύτανης επανέλαβε ότι ήταν συμβατικές υποχρεώσεις, αναληφθείσες από την προηγούμενη διοίκηση, οι οποίες έπρεπε να εξοφληθούν.

Υπενθυμίζεται ότι έχει υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα Λάμπρου Τσόγκα, ο οποίος έχει ζητήσει τη διενέργεια πλήρη διαχειριστικού ελέγχου των δαπανών του Πανεπιστημίου από οικονομικούς επιθεωρητές.