Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και μέλη της ΔΙΣ, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Θερμής υποδοχής έτυχε όχι μόνον ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Ο πρωθυπουργός αν και το πρωτόκολλο δεν το προβλέπει, κατέβηκε τα σκαλοπάτια του Μέγαρου Μαξίμου και υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται κανένα θέμα περικοπής της μισθοδοσίας των Κληρικών, ενώ φέρεται να δεσμεύτηκε πως θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις κάθε πρωτοβουλία της Εκκλησίας, που αποσκοπεί στην στήριξη του Ελληνικού λαού.

Στη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, έθεσε το θέμα της αξιοποίησης της Εκκλησιαστικής περιουσίας και ο Πρωθυπουργός συμφώνησε πως άμεσα πρέπει να υλοποιηθούν τα σχέδια της Εκκλησίας.

Ενώ στη αρχή είχε συμφωνηθεί από τα μέλη της ΔΙΣ να δοθεί σχετικό υπόμνημα στον πρωθυπουργό, τελικά κατά τη σημερινή συνεδρία της ΔΙΣ, αποφασίστηκε ομόφωνα να μην γίνει κάτι τέτοιο, καθώς αυτό που προήχε ήταν να δουν τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση ορίστηκαν μέλη της επιτροπής της Εκκλησίας, που θα συνομιλούν απευθείας με τους Υπουργούς για την καλύτερη και άμεση συνεργασία των δύο πλευρών.